zondag 16 juni 2019

Bijna 800 illegalen aangetroffen in vier vrachtwagens in het oosten van Mexico

(Bron foto: Twitter - @daviddelapaz)
Vrachtwagens gestopt in de oostelijke staat Veracruz


Mexicaanse functionarissen hebben zaterdag 15 juni 2019 in vier vrachtwagens bijna 800 mensen zonder papieren in het oosten van Mexico aangetroffen in vier vrachtwagens, aldus de regering in een van de grootste acties tegen illegale immigratie van de afgelopen maanden.

Mexico's Instituto Nacional de Migración (INM) zei in een verklaring laat zaterdag, dat 791 vreemdelingen werden gevonden in de vrachtwagens, die waren gestopt in de oostelijke staat Veracruz, ter bevestiging van eerdere berichten over een massale detentie.


De illegalen zijn onderschept, toen Mexico haar inspanningen opvoerde om een ​​golf van migranten naar de Amerikaanse grens te verminderen onder druk van de Amerikaanse president Donald Trump, die heeft beloofd Mexicaanse goederen te treffen met hogere tarieven als Mexico geen illegale immigratie bestrijdt.


(Bron foto:
Mexico sloot op 7 juni een deal met de Verenigde Staten om de tarieven af ​​te wenden, waardoor de klok op een periode van 45 dagen tikte voor de Mexicaanse regering om tastbare vooruitgang te boeken in het verminderen van het aantal mensen dat illegaal probeert de grens met de Verenigde Staten te overschrijden.

De grens tussen de Verenigde Staten en Mexico is dit jaar overspoeld met aanhoudingen. De meesten van hen die betrapt worden op een poging om de Verenigde Staten binnen te gaan, zijn mensen die op de vlucht zijn voor armoede en geweld in drie Midden-Amerikaanse landen, Guatemala, Honduras en El Salvador.

Het besluit van Mexico om zijn grensbeveiliging te versterken en te reageren op de dreigementen van Trump heeft spanningen veroorzaakt binnen de regering en vrijdag heeft het hoofd van de INM, Tonatiuh Guillen, ontslag genomen. Hij werd vervangen door Francisco Garduno, die eerder het hoofd van het Mexicaanse gevangenissysteem was.

(Suriname Mirror/Reuters/Peru21/Twitter/wradio.com.mx)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten