maandag 6 mei 2019

Vrouwelijke stierenvechter door stier in een arena in Mexico op de hoorns genomen

Hilda Tenorio, 32, opgenomen in ziekenhuis te Puebla met gebroken jukbeenderen en geperforeerd gehemelte

(Bron foto: Twitter)

Een vrouwelijke stierenvechter is vrijdag 3 mei 2019 door een stier ernstig gewond geraakt aan het gezicht. Het dier negeerde de afleiding van haar kolkende roze cape en viel haar rechtstreeks aan, terwijl ze op de grond neerknielde in een arena in Mexico. 

Hilda Tenorio, 32, is aan het herstellen in het ziekenhuis met een gebroken en geperforeerd gehemelte en gebroken jukbeenderen na het incident in de stad Puebla, dat op video werd vastgelegd. Op social media gepubliceerde foto's tonen Tenorio - die na een eerder incident 80 hechtingen nodig had - knielend op de grond, haar gele en roze cape ronddraaiend terwijl de stier naar haar toe donderde.


De stier kreeg de naam 'Querido Viejo' wat zich vertaalt als 'Mijn lieve oude vriend'. Maar in plaats van zich op de cape te richten, stormde de stier recht op haar af en duwde haar kort tegen de zijkant van de arena. De stier snelde snel toe, toen toeschouwers renden om de onbeweeglijke Tenorio op het zand te helpen.

Foto's in lokale media tonen dat Tenorio werdmeegesleept met haar gezicht bedekt met bloed.

Tenorio werd in 2010 de derde Mexicaanse vrouw die ooit de status van stierenvechter in de door mannen gedomineerde traditie heeft bereikt, volgens The Independent. 'Naar mijn beste weten zijn er ooit 14 vrouwelijke matadors in de wereldwijde geschiedenis van het stierenvechten geweest', zei Tenorio op dat moment.


Ze was dat jaar ook in het gezicht geeraakt en had 80 hechtingen nodig.

Berichten die zaterdag door Tenorio vanuit het ziekenhuis op social media werden geplaatst, tonen aan dat ze haar gevoel voor humor nog niet heeft verloren. 'Ik heb tenminste een nieuw platina-gezicht, hoewel ik wou dat het meer waard was, zoals de Grammy's,' schrijft ze.


Ze bedankte haar fans voor hun steun en beschrijft haar verwondingen als zeer ernstig. 'Ik heb de hele nacht niet kunnen slapen, ging rechtop in bed zitten, omdat er geen andere optie was.' 'De dokters hebben gezegd dat mijn bovenkaak gebroken is', ze en legde uit dat haar gehemelte is gebroken en 'helemaal kapot was. 'Mijn wangen zijn gebroken vanaf mijn oogkas.'

Volgens Tenorio woog de stier 580 kilo (1.280 pond).




(Suriname Mirror/Vanguardia/Twitter/The Eepoch Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten