dinsdag 7 mei 2019

In rechtszaak cocaïne Cessna Saramacca legt advocaat Kanhai medische stukken inzake verdachte Oedit over

Rijstondernemer Oedit nog steeds vast in gevangenis in Nederland


Advocaat Irvin Kanhai heeft gisteren in de rechtszaak inzake de cocaïne Cessna te Saramacca medische stukken overlegd aan de rechter van het behandelplan van Justitie en Politie van de strafinrichting waar rijstondernemer Ramchander (Raj) Oedit in Nederland opgesloten zit. Dit meldt Starnieuws vandaag, dinsdag 6 mei 2019.

In maart vorig jaar werd 488 kilo cocaïne onderschept in de Cessna. Het toestel was geland op het terrein van Oedit bij km 71,5 in het district Saramacca. Kort daarop vluchtte Oedit naar Nederland onder het mom van 'gezondheidsredenen'. Op de vorige zitting wilde de rechter weten wat de medische toestand van Oedit is, aangezien zich daarover geen informatie bevind in het strafdossier.

Eerder had Kanhai het verzoek gericht aan de rechter, om Oedit die in Nederland aangehouden is, in dat land te horen. Kanhai vroeg zich af welk belang het Openbaar Ministerie heeft bij de gevangenneming van Oedit. Ook wilde de raadsman weten of de openbare aanklager wel enig belang hecht aan het dossier. Door het rechtshulpverzoek is Oedit in Nederland aangehouden.

De advocaat ziet geen verband tussen de aanhouding van zijn cliënt en het belang van een dwangmaatregel die het gerecht heeft. Ook vroeg Kanhai zich af of het vervolgingsapparaat de garantie kan geven dat zijn cliënt medische zorg zal ontberen bij eventuele overname van de dwangmaatregel.

De rechter voerde aan dat de Officier van Justitie doorgaf dat er onderzoekshandelingen zijn verricht bij enkele personen en dat een aantal handelingen moet nog verricht worden.

Op 3 juni wordt de zaak verder behandeld.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten