dinsdag 7 mei 2019

First Lady met veertig personen vakantie vierend in Dominicaanse Republiek

'Wijze waarop vakantie wordt gevierd, in schril contrast met situatie waarin samenleving verkeert'

(Bron foto: De West)
'Typisch kenmerken van mensen die als dictators regeren'


De West bericht maandag 6 mei 2019, dat First Lady Ingrid Waldring-Bouterse met ruim veertig man voor een vakantie verblijft in de Dominicaanse Republiek. De informatie is door familieleden bevestigd. Op beelden, die De West onder ogen kreeg, is te zien dat een groepje zich op een jacht bevindt. 

DA’91-voorzitster Angelic del Castilho zegt in een reactie niet ervan op de hoogte te zijn of deze reis bekostigd is met privé- of regeringsgelden.

Zij is van mening, dat gezien de situatie waarin het land verkeert, er geen misbruik gemaakt moet worden. De wijze waarop deze vakantie wordt gevierd, staat volgens haar in schril contrast met de situatie waarin de samenleving verkeert. Ze vraagt zich af hoe serieus de problemen in het land worden genomen als er niet eens medeleven wordt getoond met het volk, dat steeds dieper wegzakt in de armoede.

Volgens Del Castilho komt het grof over naar de samenleving als er aan de ene kant steeds bezuinigingsmaatregelen worden getroffen voor het volk, terwijl de president aan de andere kant een luxe vakantie organiseert voor zijn familie. Terwijl een gezin tegenwoordig niet eens naar TBL-Cinema’s kan gaan, permitteert de presidentsvrouw het zich om met veertig man op reis te gaan.

'De samenleving die zich geen klein uitje kan permitteren, moet toekijken hoe de familie Bouterse aan het genieten is. Dit geeft aan dat zij lak hebben aan de samenleving, want terwijl het volk steeds meer verarmt, zijn zij zichzelf aan het verrijken. Zelfs als de reis uit eigen zak is betaald.'

Volgens Del Castilho zijn het typisch kenmerken van mensen die als dictators regeren. 'Ze zijn de eigenaren van het land en houden rekening met niemand en voelen zich voor niets verantwoordelijk. Ik hoop, dat de samenleving beseft, dat terwijl zij acht jaar lang moet sparen om hun dak te verven of vernieuwen, de familie Bouterse flink aan het genieten is in dure landen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten