vrijdag 17 mei 2019

Aantal leden bond bij RGD zegt vertrouwen op in voorzitter Naarendorp en overige bestuursleden

'De bond moet zich niet gaan mengen met het directieteam voor eigen belangen'

Naarendorp: 'De mensen worden geïnstrueerd door de top, het gaat om een kleine groep van dertig mensen, terwijl de bond 550 leden telt'


Een groep leden van de bond bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft het vertrouwen opgezegd in voorzitter Robby Naarendorp en de overige bestuursleden. Zij menen, dat de bond zich bezighoudt met beleidsaangelegenheden op directie- en managersniveau, terwijl zij het personeelsbelang moet behartigen. 'De bond moet zich niet gaan mengen met het directieteam voor eigen belangen', staat in een brief ondertekend door 35 personen. Het schrijven is gericht aan directeur Sebita Gopal, zo schrijft vandaag, vrijdag 17 mei 2019, de Ware Tijd. 

De groep zegt verder dat zij tegen het wanbeleid is, dat mogelijk plaatsvindt binnen de RGD. Het onderzoek wordt afgewacht. 'Wij willen dat zaken op grond van feiten en op papier afgehandeld worden en niet op basis van zaken die in de lucht hangen', staat in de brief.

Naarendorp is op de hoogte is van het schrijven. 'De mensen worden geïnstrueerd door de top', zegt hij doelend op onderdirectrice Ariadne Colli en manager Clyde Starke. De bond had op 17 april geëist, dat het duo samen met onderdirectrice Reita Hasnoe wordt vervangen. Hasnoe vertrok vorige week. De anderen voelen volgens Naardendorp de hete adem in hun nek, waardoor er mensen worden opgezet tegen de bond. 'Het gaat om een kleine groep van dertig mensen, terwijl de bond 550 leden telt. We gaan spoedig een algemene ledenvergadering beleggen om de brief te behandelen', zegt de voorzitter. Hij wijst erop dat werknemers, die ook lid zijn van de bond, in de bedrijfsvoering zitten.

'Als we merken dat zaken aangaande het beleid niet goed verlopen, mogen we als vakbond de directie daarop wijzen. We gaan ze geen zaken opleggen', legt Naarendorp uit. In de brief wordt erop gewezen dat tijdens de algemene ledenvergadering van 17 april aan hen is meegedeeld, dat er een schrijven zou worden gericht aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid waarin werd gevraagd om de vervanging van Hasnoe, Colli en Starke. Er moest hiervoor worden getekend op een lijst.

'In de wandelgangen hebben wij begrepen dat de presentielijst is aangehecht aan de brief en is afgegeven aan de minister. Dit is misleiding', luidt een passage uit de brief. De beschuldiging berust volgens Naarendorp niet op waarheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten