woensdag 26 december 2018

Vier banken overvallen met explosieven in Campos do Jordao, Brazilië

Overvallen gepleegd door bende van ten minste 20 zwaar bewapende personen 

Nog geen arrestaties en hoogte buit nog niet bekend...


Een bende zwaarbewapende misdadigers viel maandag 24 december 2018 vier Braziliaanse bankagentschappen aan in een klein stadje zo'n 110 kilometer ten noordoosten van Sao Paulo. De aanvallers bombardeerden bankagentschappen van Banco do Brasil, Santander, Bradesco en het kredietagentschap Sicred van de stad Campos do Jordao, zo meldde R7. 

De autoriteiten moeten nog bepalen hoeveel er is gestolen tijdens de aanslagen, die plaatsvonden rond half vier 's middags. De politie heeft nog geen arrestaties verricht en weet ook nog niet hoeveel aanvallers erbij betrokken waren, voegde R7 eraan toe.


Ten minste 20 zwaar bewapende personen waren in de bende, meldde G1 Globo. De groep gebruikte explosieven om de geldautomaat op te blazen en schoten beveiligingscamera's kapot, aldus het bericht van G1.


Voertuigen werden ook verbrand in een tunnel die de belangrijkste verkeersader naar de stad is, en ambtenaren zeiden dat de daders de voertuigen in brand staken om de politie te hinderen.

De autoriteiten gebruikten een waarschuwingssysteem om inwoners te waarschuwen om binnen te blijven tijdens de aanvallen, die ongeveer 30 minuten duurden. Bankmedewerkers konden niet direct schatten hoeveel de bandieten hebben buitgemaakt of de kosten van schadevergoeding.



Dergelijke aanvallen zijn niet ongebruikelijk in Brazilië. Op 26 november viel een bende van 50 banken en politie en militaire kazernes in het noorden van Brazilië aan. Drie verdachten werden gevangen genomen en twee werden verondersteld plaatselijke bewoners te zijn die enkele van de bankbiljetten hadden opgepikt die de aanvallers hadden achtergelaten.

Op 1 november viel een bende drie bancaire agentschappen in het grotere gebied van Sao Paulo aan, wat leidde tot een vuurgevecht toen de politie arriveerde. De verdachten vluchtten in twee voertuigen. Geconfronteerd met toenemend geweld, beloofde de verkozen Braziliaanse president Jair Bolonaro, het tot een prioriteit te maken om de ongebreidelde misdaad te bestrijden.




(Suriname Mirror Reports/extra.globo.com/YouTube/UPI/Twitter/ovale.com.br)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten