woensdag 26 december 2018

Kerstboom van Albina in brand gestoken

'Er zijn velen die niet begrijpen dat verandering bij jezelf begint, in het brein'


De historisch hoge kerstboom van Albina is gisteren, op Eerste Kerstdag, in brand gestoken. De politie is bezig te onderzoeken wie de vandalen zijn die de zeven meter hoge kerstboom in de grensplaats hebben vernield, zo is vandaag, woensdag 26 december 2018, te lezen op Starnieuws. 

'Albina is een plaats waar velen hun brood verdienen. Houden en onderhouden van zo'n plaats moet prioriteit zijn voor ons allen. Er zijn velen die niet begrijpen dat verandering bij jezelf begin in het brein', zegt Cyrano Asoitie van het Commissariaat Albina.

'Met kerst vieren we voornamelijk de geboorte van Jezus Christus, de redder van onze natie. We bidden ook voor Albina dat het gered wordt om zijn oude glorie en meer te bereiken.'

Ondertussen is hard gewerkt om de boom in haar oude staat te krijgen. 'Met doorzettingsvermogen hebben wij het kunnen herstellen. Wij vragen de Almachtige om kracht en bescherming in Jezus naam.'

De werkgroep van het commissariaat Marowijne heeft samen met bedrijven in Albina, de zeven meter hoge kerstboom geplaatst in Albina. Het grensplaatsje heeft begin van de maand haar 172e verjaardag herdacht. August Kappler stichtte Albina in 1846. De kerstboom is de eerste in zijn soort in Albina en is geplaatst bij de rotonde aan de Luitenant Weyne weg/Albina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten