maandag 20 augustus 2018

Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht onderschept weer ladingen illegale boomstammen op trucks

SBB neemt houtblokken in beslag op Weg naar Langatabiki en in omgeving Moengo



Starnieuws schrijft maandag 20 augustus 2018, dat illegaal houtblokken (boomstammen) vervoeren zonder te voldoen aan de wettelijke verplichtingen, schering en inslag is. Het was afgelopen weekend weer raak. 

De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) stuitte in het oosten van het land op verschillende ladingen waarbij ernstige overtredingen zijn geconstateerd. Twee trucks met houtblokken, die in een zijpaadje in een bos waren verscholen, langs de Weg naar Langatabiki, konden na intensief speurwerk van de SBB worden onderschept.

Een ploeg van de SBB heeft van 17, 18 en 19 augustus een veldbezoek gebracht aan Moengo. Op politiepost Stolkertsijver is een aantal trucks afgehandeld waaronder vier beslagleggingen: drie te Stolkertsijver en één ter hoogte van omgeving Perica.

De SBB heeft verder controle uitgevoerd op de Weg naar Langatabiki. Daar zijn houtblokken in beslag genomen op drie trucks. Ongeveer 4 kilometer in die weg is een zogenoemde landingsplaats van hout gecontroleerd.

Uit de controle bleek, dat de meeste houtblokken op de landing geen informatie hadden. De herkomst was onbekend, er was geen hamermerk, geen vervoersbiljetten, de retributie was niet betaald. Met assistentie van politie Moengo de heeft SBB de landing tot nader order gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten