maandag 20 augustus 2018

BvL neemt strijd over van Albert Camerom Instituut tegen verplaatsing naar SPI

ACI-directrice: 'Er is een maatregel genomen zonder de actoren te horen'


De Bond van Leraren (BvL) heeft de strijd van het Albert Camerom Instituut (ACI) tegen verplaatsing naar het SPI, Surinaams Pedagogisch Instituut, overgenomen. Donderdag kreeg de schoolleiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur te horen, dat de school ophoudt te bestaan en dat docenten en studenten op het SPI zullen worden ondergebracht. Dit doet het ministerie om de grote groep leerlingen die naar het IMEAO willen op te vangen, zo bericht de Ware Tijd.

Ondanks dat vandaag, maandag 20 augustus 2018, de eerste vakantiedag is begonnen hebben docenten en leerlingen gehoor gegeven aan de oproep van de BvL zich vandaag op school te melden om te protesteren tegen het abrupt besluit van het ministerie.

'Dit is onze vertrouwde omgeving laten wij de school hier afmaken', zegt een docent beroepsvorming. 'Dit is een commando. Het besluit is niet op ethische gronden gestoeld', vult de docent beeldende vorming aan.

Volgens directrice Glenda Oliviera-Toendang zijn de docenten niet in kennis gesteld over dit besluit. 'We komen in actie daartegen. Er is een maatregel genomen zonder de actoren te horen.'

Oliviera-Toendang zegt dat het SPI vol is. 'We willen niet van hier. Dit besluit komt als donderslag bij heldere hemel.'

's Ochtends was bondsvoorzitter Wilgo Valies samen met secretaris Reshma Mangre op het ACI. De bond heeft minister Lillian Ferrier gevraagd om vandaag nog ontvangen te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten