zaterdag 4 augustus 2018

Oud-minister Jamaloodin blijft vast in Venezuela tot uitlevering aan Curaçao

George Jamaloodin, oud-minister van Financiën, blijft onder huisarrest


George Jamaloodin, die in beroep is getreden tegen de niet-ontvankelijkheidsverklaring van het Gerecht in eerste aanleg op zijn verzoek voor schorsing van detentie in Venezuela, heeft ook bij het Hof nul op het rekest gekregen. De oud-minister van Financiën blijft onder huisarrest tot zijn uitlevering aan Curaçao. Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 4 augustus 2018.

Jamaloodin, die ten tijde van het kabinet-Schotte minister van Financiën was, heeft op 8 maart van dit jaar via zijn advocate Alicia Blonk een verzoekschrift ingediend. De strekking van dit verzoekschrift was dat de rechter-commissaris het Openbaar Ministerie moest bevelen het uitgevaardigde bevel tot aanhouding van Jamaloodin in te trekken en zijn vrijheidsontneming met onmiddellijke ingang te beëindigen.

Bij beschikking van 20 juni 2018 heeft de rechter-commissaris zich deels onbevoegd verklaard, Jamaloodin deels niet-ontvankelijk verklaard en de verzoeken deels afgewezen. De oud-minister is op 22 juni tegen dit besluit in beroep gegaan. Hij stelt zich niet langer tegen de uitlevering te verzetten en alle medewerking te zullen geven.

Het Hof heeft zich nu over de kwestie gebogen en is van oordeel dat het Wetboek van Strafvordering geen regeling bevat die ziet op hetgeen door de raadsvrouw van Jamaloodin in het beroepschrift is aangevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten