maandag 2 april 2018

'Ik hoop dat na mijn vertrek de SLM verder groeit en één van de sterksten wordt in de regio'

'Maar, ondeskundige bemoeienis van buiten, vereist veel tact om het in goeie banen te leiden'

Vertrekkend SLM-directeur Lachmising blikt tevreden terug en kijkt positief vooruit


'Ik hoop dat na mijn vertrek de SLM verder groeit en één van de sterksten wordt in de regio. De potentie is er bij de SLM', zegt de directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Robbi Lachmising, vandaag, maandag 2 april 2018, op Starnieuws. 'Maar, ondeskundige bemoeienis van buiten, vereist veel tact om het in goeie banen te leiden.'

Zijn contract verloopt morgen en wordt niet meer verlengd. In zijn periode vanaf juli 2016 tot en met vandaag heeft hij heel wat achterstanden ingelopen en stappen gezet voor de verdere ontwikkeling van de SLM. Niet alleen heeft hij de jaarverslagen van de boekjaren 2013/2014, 2014/2015 en 2015/2016 ingelopen, maar voorspelt hij dat het komend jaarverslag gunstig zal worden afgesloten.

Hij heeft zich als kenner van de sector ingezet op verschillende niveaus.
Het structureel tekort aan vliegers is opgeheven door het aantrekken van vliegers en het verzorgen van trainingen.
Aansluitend daarop wordt er nu gewerkt aan het crew-scheduling programma dat door de SLM wordt ontwikkeld.
Er is gezorgd voor personele versterking, zowel kwantitief als kwalitief. Algemeen wordt gesteld dat de jarenlange achterstanden qua bemensing, training en equipement integraal zijn aangepakt en een traject is uitgezet om de SLM de kans te geven zich verder te ontwikkelen en uit te groeien tot een efficiënte en winstgevende onderneming. Zo heeft er vluchtuitbreiding in de regio plaatsgehad en zijn er meer vluchten naar Miami en overige routes. In de zomer zijn er vluchten naar Orlando.

Het pilotenkorps is aangevuld met zes nieuwe piloten.
Lachmising heeft ook bewerkstelligd, dat de regionale vloot wordt vervangen door twee Boeings 737-700, waarvan de eerste medio deze maand komt en de tweede in oktober/november wordt verwacht.

Eind deze maand moet ook het callcenter in gebruik worden genomen.

De scheidend directeur zegt, dat er met KLM-Engineering een overeenkomst is gesloten voor een onderdelen partnership, waardoor de SLM sneller over onderdelen kan beschikken.

Met TUI is ook een samenwerking aangegaan om de Nederlandse toeristenmarkt mee te krijgen.

Maar, ook andere administratieve zaken zijn aangepakt om het werk efficiënter te maken. Zo is de administratie van Zanderij samengevoegd met die van het hoofdkantoor en is er gezorgd voor flight entertainment aan boord van de Airbus.
De SLM is in onderhandeling met een administratiebedrijf voor de aanschaf van een efficiënt administratiesysteem.
Tegelijk zijn ook de kantoorfaciliteiten uitgebreid.
Er zijn verschillende ICT-projecten gerealiseerd waaronder virtualisatie applicatie en file servers van het hoofdkantoor, vernieuwing wireless netwerk hoofdkantoor en installatie glasvezel internetaansluiting hoofdkantoor.

Printers zijn vervangen door centrale netwerkprinters en een management Dashboard is ingevoerd. Onder de projecten die lopen zijn behalve de crew scheduling applicatie, ook een mobiele app voor vluchtinformatie en de installatie van glasvezel internetaansluiting te Zanderij.

In het afgelopen anderhalve jaar dat Lachmising aan het roer was bij de SLM, heeft hij kans gezien alles zodanig in orde te krijgen, dat de A-check van de toestellen in Suriname kan worden uitgevoerd. Dat levert een besparing op tussen de 600.000 en 800.000 Amerikaanse dollar.

Er is ook aangepakt bij de dochterondernemingen Surinam Airways Groundhandling Services en Surinam Airways Cargo. Er is een pushback wagen voor het verplaatsen van vliegtuigen aangeschaft en een Ground Power Unit dat geschikt is voor alle type vliegtuigen. Er is gewerkt aan de transportmiddelen, maar ook aan de koel- en vriesfaciliteiten.

Lachmising is blij dat hij in staat is geweest de pioniers van de surinaamse luchtvaart te eren. Een borstbeeldstuk van Edwin Kappel op de luchthaven is daar het bewijs van. Ook de gebouwen van de SLM zijn vernoemd naar mensen die hun stempel hebben gedrukt in de ontwikkeling van het bedrijf. Lachmising is de uitdaging met de slogan ‘Let’s go for it” aangegaan, een slogan waar hij nog altijd achter staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten