zaterdag 6 januari 2018

'Zou Bouterse debat met Rusland aandurven?'

'In een debat kun je geen teksten van anderen voorlezen'
 
 
De NDP is woest op Gregory Rusland. De NPS-voorzitter had president Bouterse verweten, buitenlandse investeerders af te schrikken met zijn voorstel overeenkomsten te willen openbreken om meer geld voor de failliete staat binnen te halen. Volgens de NDP zou de NPS-voorzitter zich met zijn kritiek schuldig hebben gemaakt aan 'a-nationaal gedrag'. 

De NPS-structuren antwoordden met erop te wijzen dat niet het beleid van de NPS, maar dat van de NDP - 'de nyan patu partij' - land en volk hebben verarmd en dus het nationaal belang hebben geschaad.

In het geschil over de Staat van Staatskas en economie in relatie tot buitenlandse investeringen, ligt prima stof voor een televisiedebat tussen Desi Bouterse en Gregory Rusland. Ik betwijfel echter of de NDP-voorzitter een televisie debat met de NPS-voorzitter aandurft. In een debat kun je geen teksten van anderen voorlezen en kan je zichtbaar voor de kijkers, bij gebrek aan kennis, kunde en karakter, zo met een mond vol tanden komen te staan. 

Mits natuurlijk als het live wordt uitgezonden en de uitzending niet aan het 'Nationaal Informatie Instituut' wordt overgelaten. Want dat instituut is in staat mensen op bijeenkomsten te laten zien, die daar niet eens geweest zijn. 

Theo Para

Geen opmerkingen:

Een reactie posten