zaterdag 20 januari 2018

Suriname neemt deel aan ‘China International Import Expo’ in Shanghai november 2018

Ministerie van Handel en Industrie heeft team om voorbereiding voor deelname te coördineren



Suriname maakt zich op om deel te nemen aan de ‘China International Import Expo’ die wordt gehouden van 5-20 november 2018 in het National Exhibition and Convention Center in Shanghai. Deze bijzondere expositie biedt overheid en bedrijfsleven van verschillende landen de mogelijkheid om hun exportproducten en diensten te promoten.

Het ministerie van Handel en Industrie heeft een team samengesteld om de voorbereiding voor deelname te coördineren. Suriname mag rekenen op enkele bijzondere voorwaarden, gelet op zijn voordelige regionale ligging en de sterke vriendschapsbanden met China. Vertegenwoordigers van het China International Import Expo Bureau hebben donderdag een presentatie verzorgd over de expositie. Daarbij waren vooral ondernemers en producenten aanwezig.


De voorzitter van de vaste commissie voor Handel en Industrie in De Nationale Assemblee, Stephan Tsang (NDP), ziet in deze expo een bijzondere kans voor Surinaamse ondernemers om een grote exportmarkt te kunnen betreden. Het ministerie zal een grote rol moeten spelen om de Surinaamse producenten te organiseren.

De politicus is geen voorstander van aparte 'hokjes' voor de Surinaamse deelnemers, maar wil dat de Surinaamse participatie één groot geheel vormt. 'Je gaat daar zijn met de rest van de wereld en als je niet opvalt, heeft het geen zin. We zullen hier een goede voorbereiding moeten hebben', zegt Tsang. Zelf denkt hij dat toerisme, fruit, landbouw en speciale producten zoals craft en wijnsoorten goede kans van slagen hebben.

(Suriname Mirror/de Ware Tijd/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten