zaterdag 20 januari 2018

Elf ‘tallships’ varen 15 juli de Annabaai, Curaçao, binnen

Curaçao voor het eerst een van de aanleghavens op route regatta Velas Latinoamérica


 
De haven van Curaçao ligt in juli drie dagen bomvol met grote zeilschepen. Elf zogenaamde ‘tallships’ varen op 15 juli de Annabaai binnen. Het is voor het eerst dat het eiland een van de aanleghavens is op de route van VelasLatinoamérica

De prestigieuze regatta van Zuid-Amerika is om de vier jaar en wordt dit jaar door Chili georganiseerd, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 20 januari 2018.

Aan de editie van 2018 doen zeilschepen uit elf landen mee die in 152 dagen zeventien havens bezoeken. De regatta begint op 25 maart in Brazilië en van 15 tot en met 18 juli zijn de eeuwenoude twee-, drie- en viermasters aangemeerd aan de kades van Punda en Otrobanda.


Ook het patrouilleschip Zr.Ms. Friesland van de Koninklijke Marine ligt dan in de haven. Dat is het resultaat van jarenlang lobbyen door Lucky Ezechiëls en het team van Curaçao Sail Foundation, de stichting die het evenement op Curaçao organiseert met steun van het ministerie van Economische Ontwikkeling, toeristenbureau CTB en Curaçao Ports Authority (CPA).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten