zaterdag 16 december 2017

Srd 6 miljoen voor minister Cristien Polak om Kinderbijslag 2016 te voldoen

Procureur-generaal werkt aan het onderzoek naar verdwenen Kinderbijslaggelden


Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft ongeveer Srd 6 miljoen gekregen voor de uitbetaling van Kinderbijslag van 2016 aan rechthebbenden te Leiding, Koewarasan, Domburg en een deel van Welgelegen. 

De betaling te Domburg is gisteren hervat, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 16 december 2017.

'Ik ben opgelucht dat de rechthebbenden kunnen beschikken over het geld. Het probleem is hierdoor opgelost', zegt Polak. Zij had maandag in De Nationale Assemblee aangekondigd dat de uitbetaling deze week zou plaatsvinden. De uitbetaling vindt per kas plaats, maar het ministerie streeft ernaar de betaling vanaf 2018 per kwartaal via de moni karta te doen. Als dat niet mogelijk blijkt wordt het een halfjaarlijkse uitbetaling.

Nadat de betaling in oktober was opgeschortm had de bewindsvrouwe verwacht die binnen twee weken te hervatten, maar dat bleek door comptabele voorschriften niet mogelijk. Rechthebbenden in de vier gebieden werden gedupeerd, omdat door malversatie er geen geld was.

Het ministerie heeft de zaak aangegeven bij de procureur-generaal. Polak: 'Ik zie dat de procureur-generaal bezig is, omdat mensen van het ministerie worden opgeroepen voor informatie.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten