zaterdag 16 december 2017

'Het kiezersbedrog van Bouterse'

'Het wordt tijd dat dit volk nu echt in actie komt en zich niet laat misbruiken door de president'

 
'Van kiezersbedrog wordt gesproken als een politicus in zijn zittingsperiode impliciet of expliciet gedane beloften tijdens de voorafgaande verkiezingsstrijd niet nakomt.' (Wikipedia) Bouterse had heel wat beloften gedaan, slechts een klein deel is hij nagekomen, de rest is onvervuld gebleven. De beloofde 18.000 woningen, Fly-overs, moderne Lucht-en Zeehavens, het treinproject van Zanderij naar Poelepantje etc., heeft hij niet kunnen realiseren. 

Ik kan mij niet voorstellen en begrijpen hoe het mogelijk is dat Bouterse, straffeloos de kiezers en politiek Suriname blijft bedriegen. Het is duidelijk dat de kiezers geen benul hebben van wat er in politiek Suriname allemaal gebeurt en zich met de ogen open laat bedriegen. Voor mij lijkt het erop dat de kiezers juist smeken om bedrogen te worden.

Door de invoering van de Basiszorgverzekering(Bazo) in 2015, hebben veel kiezers op de NDP gestemd met de veronderstelling dat het beter zou gaan met Suriname, maar de kiezers zijn bedrogen uitgekomen. Bouterse heeft voor de zoveelste maal het vertrouwen van de kiezers op een schandalige wijze geschonden. Hij heeft de boel belazerd.

De voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, had de kiezers keer op keer gewaarschuwd voor de misleidende beloften van Bouterse. Diezelfde kiezers worden nog dagelijks bedrogen door Bouterse, als hij zegt in het belang van het volk te handelen. Thans worden de kiezers met de neus op de feiten gedrukt. Het ligt nu aan de kiezers om in 2020 een ommekeer te brengen. 

Bouterse had een paar keren beloofd dat hij de koers omlaag zou brengen, maar tot op heden is hem dat niet gelukt. Hij zegt altijd met een smile: “Geloof me, ik breng de koers omlaag”. Maar, heel frappant is, wanneer Bouterse belooft de koers omlaag te brengen schiet de koers direct als een raket omhoog. Krabita anu zegt men. ‘Lang leve Bouterse’. 

Minister Pengel van Volksgezondheid heeft in het parlement gezegd dat financiering van medische ingrepen zoals hartoperaties, EBHO-diensten, intensive care, nierdialyse en kankerbestrijding door de regering weggehaald worden uit de Basiszorg-verzekering (Bazo). Daags daarna ontkende hij dat de financiering van medische ingrepen weggehaald zal worden uit de Basiszorgverzekering. Met zijn ontkenning probeert minster Pengel aan damage control te doen, maar de schade is al aangericht. 

Het NDP-lid Amzad Abdoel heeft in het parlement onomwonden gezegd, dat terwijl de economische crisis al enkele jaren gaande is, de regering niets concreets heeft gedaan om de verdiencapaciteit van het land te vergroten. Hij wees erop dat de staatsschuld, een van de belangrijke economische indicatoren, sinds 2014 enorm is gestegen en nog steeds toeneemt. Dit geeft volgens hem aan dat de rust die er momenteel heerst "heel fragiel" is. 

Op dit moment ziet de economie er niet bepaald rooskleurig uit, het land gaat steeds meer achteruit ook al ontkent de vliegende Gilmore Hoefdraad en president Bouterse. De hoge staatsschuld, de armoede en de zwakke economie spreken boekdelen. Dit alles komt door het wanbeleid van Bouterse en leningenkoning, Gillmore Hoefdraad. 

Hoe lang nog gaan we als samenleving dit pikken? Hoe lang gaan we onmachtig toekijken terwijl ons land afglijdt naar de afgrond?

Het is tijd dat het volk aan Bouterse duidelijk maakt dat hij het beleid drastisch moet ombuigen. Vooral de jongeren moeten opstaan, want hun toekomst wordt in gevaar gebracht door een politieke avonturier. Het wordt tijd dat dit volk nu echt in actie komt en zich niet laat misbruiken door de huidige president. 

Idris Naipal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten