maandag 6 november 2017

Verkeerslicht hoek Keizer- en Zwartenhovenbrugstraat na drie weken nog niet hersteld

'Het is heel moeilijk onderdelen te vinden van kapotgereden computerbox van verkeerslicht'


Hoewel er alles aan gedaan wordt om het verkeerslicht op de hoek van de Keizer- en Zwartenhovenbrugstraat te herstellen, kan niet gezegd worden hoe lang dat nog zal duren. Sinds de installatie ruim drie weken geleden is aangereden door een automobilist is het verkeerslicht buiten werking. Dit leidt vrijwel de hele dag, zeker tot het late middaguur, tot onoverzichtelijke en soms verkeersgevaarlijke situaties. Extra alertheid is vooral tijdens de spits geboden, is het wijs doch overbodig redactioneel advies vandaag, maandag 6 november 2017, van de Ware Tijd.

Henk Wip, hoofd van de afdeling verkeer bij Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt dat de computerbox van het verkeerslicht is kapotgereden. Volgens hem is het heel moeilijk om onderdelen te vinden. Hij benadrukt dat het ministerie enorm veel schade lijdt door soortgelijke aanrijdingen.

'Wij proberen met kunst- en vliegwerk de situatie te herstellen wanneer een verkeerslicht het niet meer doet. Als een component stuk gaat kan je dat nog vervangen. Maar, als die hele computer kapot is gereden, kan je begrijpen dat het stukken moeilijker is om het in orde te maken, omdat wij een hele andere installatie in elkaar moeten zetten.'

Wip wijst erop, dat onderdelen van dit model verkeerslicht niet meer worden vervaardigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten