maandag 6 november 2017

Eerste steen gelegd van de International Mall of Suriname (IMS) aan Ringweg

'Wij willen de mall interessanter maken voor een zeer breed publiek'



'We zijn heel breed aan het denken. Wij willen de mall interessanter maken voor een zeer breed publiek, zodat het ook zo blijft de komende jaren', aldus architect Peter Tenniglo na de eerste steenlegging zaterdag van de International Mall of Suriname (IMS) aan de Ringweg, zo bericht de Ware Tijd vandaag, maandag 6 november 2017.

Dit grote bouwwerk is onder constructie en moet in december 2018 klaar zijn. De eerste fase van een groter project waarin de bouw van de mall is opgenomen kost ongeveer vijf miljoen Amerikaanse dollar.

Er is bij de besluitvorming veel aandacht besteed aan veiligheid en parkeerruimte, omdat het één van de zorgpunten is anno 2017 bij Surinaamse winkelcentra. 'Het is gewoon niet weg te denken. Je moet mensen accommoderen en het gevoel geven dat ze veilig zijn.' De architect is bij het ontwerpen ervan uitgegaan dat dit nieuwe winkelcentrum zich moet onderscheiden van andere. Behalve de supermoderne aspecten zoals een audiovisuele ruimte, moet de mall ook op lange termijn een trekpleister blijven voor geheel Paramaribo en andere ressorten.

De mall krijgt vijfduizend vierkante meter vloeroppervlak, waarvan ongeveer 3.600 vierkante meter aan units. Volgens de huidige planning komt er ruimte voor 30 units die variëren in grootte. Ze kunnen ook naar de wensen van de unithouder omgebouwd worden.



Het gebouw wordt zo ver mogelijk van de straat af opgezet zodat er ruime parkeerplaatsen neergezet kunnen worden aan de voorkant. Ook zal de infrastructuur nabij de ingang aangepast worden om filevorming te voorkomen. De architect verwijst naar het veel voorkomende probleem tijdens spitsuren dat voor oponthoud zorgt in het verkeer aan de Ringweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten