maandag 6 november 2017

Bestuursdienst Paramaribo Noord-Oost voert controles op bij winkels en restaurants

Diverse ondernemers houden zich niet aan vergunningsvoorwaarden


Ondanks vele controles en waarschuwingen van de bestuursdienst van Paramaribo Noord-Oost houden enkele ondernemers in het gebied zich niet aan de vergunningsvoorwaarden. Daarom is de controle opgevoerd, vooral bij winkeliers en restauranthouders, zegt waarnemend districtscommissaris (dc) Audrey Hankers vandaag, maandag 6 november 2017, in de Ware Tijd.

Bij de winkeliers zal, in samenwerking met de Economische Controle Dienst, vooral nagegaan worden of zij de juiste prijzen hanteren en geen vervallen producten verkopen.

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) zal in samenwerking met de bestuursdienst intensiever nagaan of de voorschriften voor restaurants worden nageleefd.

Hankers zegt dat hygiëne centraal staat en dat haar doel niet is het sluiten van een zaak. 'Dat is onze laatste optie, wij treden eerder corrigerend op. Wij willen niet dat het zover komt dat wij zaken sluiten, maar dat moet niet maken dat men de regels blijft overtreden. Het gaat om onze gezondheid en daarmee moeten we uiterst voorzichtig zijn.'

Ook de politie is betrokken. Bij recente acties zijn controleurs gestuit op besmetting ofwel verontreiniging van voedsel, verkoop van illegale sigaretten, alcoholische dranken, illegale aftap van water en onvoldoende of ongeschikte brandblusapparaten. Ook komt het nog voor dat er geen geschikte en soms helemaal geen nooduitgangen aanwezig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten