zondag 12 november 2017

Twee agenten in Commewijne verdacht van verduisteren in beslag genomen cocaïne

Agenten vervangen drugs door blom


Twee agenten, die werkzaam zijn in Commewijne, zijn afgelopen week in verzekering gesteld door hun collega’s van de afdeling Onderzoek Politie Zaken (OPZ). De twee agenten worden ervan verdacht drie kilo drugs te hebben verduisterd, aldus zondag 12 november 2017 het Dagblad Suriname. 

De cocaïne werd tijdens een politie-actie nabij Stolkertsijver in beslag genomen. Die werden samen met een verdachte overdragen aan collega's van een politiebureau in Commewijne. De agenten van de desbetreffende politiepost moesten de cocaïne en de verdachte overdragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Gedurende het onderzoek bleek dat een groot deel van de drugs nep was. Er werd een grondig onderzoek ingesteld waaruit is komen vast te staan, dat een groot deel van de drugs vermoedelijk is verwisseld met blom (bakmeel).

De zaak werd overgedragen aan OPZ waarna de twee agenten die de drugs moesten overdragen aan de Narcotica Brigade - agente A.D. politieman R.A. -  in verzekering zijn gesteld. Zij ontkennen de beschuldigingen aan hun adres steevast. De afdeling OPZ onderzoekt de zaak verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten