zondag 12 november 2017

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet weet van geen ophouden....

Protest bij landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum 18 november



Groep beweert dat het vreedzaam protest wordt - Op social media veel aversie tegen actiegroep en protest


De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) - die ook schuil gaat achter de namen Zwarte Piet is Racisme, Stop Blackface, Zwarte Piet Niet - gaat een protestactie houden bij de landelijke intocht van Sinterklaas, volgende week zaterdag in Dokkum. 

De actie wordt voorafgegaan door een zogenoemde ’mars voor beschaving’.

Het geheel is aangemeld bij de burgemeester van de Friese gemeente Dongeradeel - waar Dokkum onder valt - en bij de politie.

Nederland, met uitzondering van Amsterdam, houdt vast aan de 'racistische karikatuur' van Zwarte Piet, en die is een reflectie van dieper liggend racisme, aldus de kleine groep activisten.. De groep pleit voor een 'inclusief sinterklaasfeest en een samenleving zonder racisme'.  Wat bedoeld wordt met een 'inclusief sinterklaasfeest' wordt niet vermeld.

Op Facebook laat Zwarte Piet is Racisme - uiteraard - weten, dat het een vreedzaam protest wordt. Deelnemers wordt uitdrukkelijk gevraagd 'de strijdbijl thuis te laten' en niets te doen dat tot agressie of rellen kan leiden. Maar, alleen al de fysieke aanwezigheid van de doorgewinterde activisten kan voldoende aanleiding zijn voor tegen reacties in welke vorm dan ook...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten