woensdag 15 november 2017

LVV constateert weer overtreduingen bij vissers

(Bron foto: NII)
Groot probleem zijn ongeldige vergunningen, vooral vervallen, ingetrokken, vervalste documenten


Overtredingen variërend van ongeldige vergunningen en het niet duidelijk aanbrengen van de registratienaam en het registratienummer tot het niet gebruiken van juiste netten zijn aan het licht gekomen tijdens een controle uitgevoerd door het onderdirectoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bij de aanmeersteigers van de Centrale voor Vissershaven in Suriname (Cevihas) en te Bethesda. 

Vissers van Mariënburg, Zoelen, Gabs en Meerzorg, allemaal in Commewijne, hadden hun zaken wel op orde, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Bij Cevihas en Bethesda zijn gebreken bij de netten en registratienummers ter plekke opgelost. De overtreders kwamen weg met een waarschuwing en moesten direct de aanpassingen plegen.

Een groter probleem waren volgens LVV ongeldige vergunningen, met name vervallen, ingetrokken of vervalste documenten. Daar waar sprake is van ongeldige of vervalste vergunningen, met enig bewijs van visserijpraktijken, zal de politie verder onderzoek doen. Met de Officier van Justitie zal worden nagegaan of beslaglegging op onder andere de vissersboot en of andere sancties volgen.

De controleactie was de tweede van het onderdirectoraat, die - net als de eerste - werd ondersteund door politie en leger. De inval bij de aanmeersteigers vond in de vroege ochtend van 9 november 2017 plaats.

Een optimale controle van visserijactiviteiten is een manier om orde en rust te garanderen binnen de sector. Dit betekent ook garantie van vis voor de lokale gemeenschap en de export, aldus het NII. Sancties bij onregelmatigheden variëren van waarschuwingen, onmiddellijke beslaglegging, boetes en justitiële vervolging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten