woensdag 15 november 2017

Gajadien (VHP) in kwestie Zeven Even: 'Regering wil met terroristische aanslag angst aanjagen bij samenleving'

'Het is deze regering die geen tegenstand duldt en op allerlei wijzen tracht om censuur de samenleving in te pompen'


VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien vindt dat de regering buiten haar boekje is gegaan om het satirisch ochtendprogramma Zeven Even, waarbij politici flink op de korrel worden genomen, vanaf begin november uit de lucht te laten halen bij Rapar Broadcasting Network (RBN). 

'Er is geen enkel grondige reden daarvoor. Terwijl regeringsgezinde personen op een bepaald station enorme haat en verdeeldheid zaaien en oppositionele functionarissen dagelijks worden beledigd, zien wij de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie niet optreden. Je ziet juist een selectief optreden tegen programma’s die een ander karakter hebben. De regering heeft hier met een terroristische aanslag geprobeerd om angst aan te jagen. Dat kan niet. Het besluit moet teruggedraaid worden, omdat zulk gedrag ongehoord is in een geciviliseerde samenleving', zegt Gajadien dinsdag 14 november 2017, in het Dagblad Suriname.

De VHP'er voert aan, dat op verschillende manieren door de regering in de afgelopen periode geprobeerd wordt angst te zaaien in de samenleving. In dit geval gaat het om de bedreiging aan mediadirecteuren met eventuele intrekking van hun vergunning. Daartegenover worden ook mediawerkers angst aangejaagd, waardoor zij ook aan zelfcensuur beginnen te doen.

'Het satirisch ochtendprogramma wordt al 30 jaar verzorgd waar ook politici van de oppositie door de jaren heen op een humoristische wijze zijn aangepakt. Het is juist deze regering die geen tegenstand duldt en op allerlei wijzen tracht om censuur de samenleving in te pompen. Dat kan niet geaccepteerd worden', aldus de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten