zondag 29 oktober 2017

Politieke partij Hervormings en Vernieuwings Beweging (HVB) geproclameerd

Mike Noersalim eerste voorzitter HVB


Mike Noersalim (minister van Binnenlandse Zaken) is de eerste voorzitter geworden van Hervormings en Vernieuwings Beweging (HVB). Deze politieke partij is gisteravond geproclameerd op een druk bezochte bijeenkomst aan de Indira Gandhiweg bij het Virova complex. Raymond Sapoen, de trekker van de HVB, heeft het nieuwe bestuur aangekondigd. Hij heeft ervoor gekozen om geen voorzitter te worden, aldus Starnieuws vandaag, zondag 29 oktober 2017.

Sapoen merkte op, dat de HVB al meer dan twee jaar bestaat. De mensen van HVB zijn verguisd, 'maar, wij hebben geloofd in ons kunnen'.


Noersalim stelde, dat de HVB niet een partij is die nooit slaapt, doelende op de slogan van Pertjajah Luhur, maar een partij die zelfs tijdens de slaap beweegt. Hij merkte op dat slaap nodig is om te kunnen dromen.

Sapoen is benoemd als politiek leider van de partij en Diepakkoemar Chitan, die samen met Sapoen in De Nationale Assemblee zit, is technisch directeur van de HVB geworden.

Noersalim zei, dat met de proclamatie de achterliggende periode wordt afgesloten, ook al verwacht hij dat er met modder zal worden gesmeten vanuit de Pertjajah Luhur waar velen van de HVB uit afkomstig zijn. De politicus merkte op, dat Suriname op de eerste plaats komt.

Noersalim somde de acht speerpunten van de partij op, waar hij zich volledig achter schaart en beloofde hoog te houden: vrije ondernemerschap, gezondheidszorg, sociale zekerheid & welzijn, cultuur, gendergelijkheid, onderwijs, milieu & natuurbehoud en rechtszekerheid.

Het hoofdbestuur van de HVB bestaat met voorzitter Noersalim uit zestien leden: Radjen Chitan, Inderpersad Baboeram, Soeparman Sawirjo, Sanjay Nannan, Benz Abas, Vergillio Rebin, Franklin Todie, John Doelatip, Ashwien Karaya, Mariette Nahar-Tawiredjo, Ingrid Mook, Jutta Soekarnsingh, Eric Samiran, Rudi Soerodimedjo en Mohammed Isaak.

Sapoen zei, dat op alle gebieden in het land wordt hervormd. Er vindt hervorming plaats van de economie, gezondheidszorg, het onderwijs, de sociale sector. Het is volgens hem de tijd van hervorming. Daarom is de HVB er. Hij merkte op dat mensen diarree zullen krijgen van de enorme opkomst bij de proclamatie. De HVB levert al langer dan twee jaar haar bijdrage en zal dit door blijven doen, benadrukte Sapoen.

Hij merkte op, dat Suriname uit het zware weer zal komen, daar is hij van overtuigd. De samenleving heeft volgens hem genoeg veerkracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten