zaterdag 28 oktober 2017

Merian-goudmijn blijkt echte goudmijn te zijn voor Newmont Mining

Newmont publiceert cijfers over derde kwartaal 2017


De Merian-goudmijn heeft bijgedragen aan meer dan een verdubbeling van de kapitaalinkomsten van het Amerikaanse Newmont naar ruim vijfhonderd miljoen Amerikaanse dollar en verhoging van de goudproductie met 7 procent. Newmont publiceerde donderdag zijn cijfers over het derde kwartaal (zie onderaan). 

De multinational behaalde het afgelopen kwartaal een winststijging van 22 procent. In vergelijking met het afgelopen jaar steeg de winst in dezelfde periode van 169 miljoen Amerikaanse dollar naar 213 miljoen dollar.

De Merian-goudmijn produceerde in de verslagperiode 169.000 ounce goud. De verkopen stegen in vergelijking met het vorig jaar met 5 procent, van 1.79 miljard dollar naar 1.88 miljard dollar.

Tijdens een conference call zei Tom Palmer, hoofd van de afdeling Operaties, dat 'onze operaties sterke resultaten leveren en vanaf begin dit jaar 1.7 miljoen ounce goud hebben geproduceerd'.

Newmont heeft goudmijnen in onder andere Suriname, Australië, Peru, Ghana en de Verenigde Staten. Dit jaar werden operaties gestart in de Twin Creeks Underground-mijn in Nevada in de Verenigde Staten en werden de mijnoperaties in Australië uitgebreid. Ook in Peru zal de productie worden opgevoerd; de levensduur van de Yanacocha-mijn is verlengd tot 2027.

Newmont maakte verder bekend, dat in de tweede helft van 2018 de nieuwe crusher in de Merian-mijn in productie zal gaan. Deze mijn, die oktober 2016 officieel met de goudproductie begon, realiseerde in augustus een recordproductie.





(Suriname Mirror/de Ware Tijd/Twitter/YouTube/Scribd Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten