donderdag 28 september 2017

Saronbrug over Saramaccakanaal weer toegankelijk voor verkeer

Sluiting brug zorgde voor extra filevorming op brug Van 't Hogerhuysstraat en Coesewijnestraat


Na zeventien dagen gesloten te zijn geweest wegens herstelwerkzaamheden is de Saronbrug vandaag, donderdag 28 september 2017, weer voor verkeer opengesteld. De bedoeling was, dat de brug maandag of uiterlijk woensdag weer toegankelijk zou zijn voor verkeer. Maar, de werkzaamheden die werden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Nameco, hebben langer dan gepland geduurd. Dit bericht de Ware Tijd.

De brug moest worden hersteld nadat een met zand beladen truck een steunpilaar had beschadigd. De pilaar moest uit het buitenland worden ingevoerd. De kosten werden geraamd op Srd 310.000.

Sinds de Saronbrug was aangereden en gesloten ontstonden enorme files op de brug bij de Van 't Hogerhuysstraat en die van de Coesewijnestraat. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie deed er alles aan de brug vòòr de start van het nieuwe schooljaar op 2 oktober open te stellen, omdat de verkeersdrukte zal toenemen.

Minister Jerry Miranda sprak op 14 september zijn ongenoegen uit over het feit dat er weinig tot geen rekening wordt gehouden met snelheids- en vrachtbeperkingen. 'De maat is vol. We kunnen niet op deze manier doorgaan en moeten nu paal en perk stellen', zei hij. Om het probleem rond zwaar transport over bruggen tegen te gaan, installeerde hij op die dag de commissie 'Zwaarvervoer', die advies moet uitbrengen hoe de problematiek aan te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten