donderdag 28 september 2017

Breeveld (DOE): 'Er is geen brandstof is in verschillende dorpen binnenland'

'Dorpsbewoners mogen er niet onder lijden, omdat de overheid in gebreke blijft'


Leerkrachten hebben Assembleelid Carl Breeveld (DOE) laten weten, dat er geen brandstof is in verschillende dorpen in het binnenland. De onderwijsgevenden moeten morgen naar hun standplaats vertrekken. Er is geen brandstof geleverd. Dit meldt Starnieuws vandaag, donderdag 28 september 2017.

Alida Olton, schoolleidster van OS Nw Aurora, is door dorpsbewoners op de hoogte gesteld van de situatie. Op deze school hebben het afgelopen schooljaar alle leerlingen de eindtoets gehaald.

Het probleem van brandstoflevering geldt voor zowel het Boven Suriname- als het Marowijne-gebied, waar een groot aantal scholen gevestigd is.

Breeveld spreekt hierover zijn afkeuring uit en doet een dringend beroep op de regering met spoed haar verantwoordelijkheid in deze te nemen. 'Het werkt demotiverend voor leerkrachten die Paramaribo verlaten om op hun standplaats in het donker het schooljaar te moeten beginnen. Maar, ook dorpsbewoners mogen er niet onder lijden omdat de overheid in gebreke blijft', stelt de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten