donderdag 28 september 2017

Korps Politie Suriname rolt een criminele bende op

Twee van de verdachten tijdens hun vluchtpoging in een been geschoten door agenten

(Bron fotocollage: Korps Politie Suriname)
Verdachten verdacht van  tal van gewapende overvallen te Brownsweg, Kasipora en in het oosten van Suriname


Een gemengd team van de politie, bestaande uit de recherche van regio Midden en het Regio Bijstand Team (RBT) Midden, heeft gisteren een criminele bende opgerold. De bende is verantwoordelijk voor tal van gewapende overvallen te Brownsweg, Kasipora en in het oosten van Suriname. Dit bericht het Korps Politie Suriname vandaag, donderdag 28 september 2017.

Na verkregen informatie werd de 34- jarige F.N., alias Gentle, in beeld gebracht. Hij bevond zich samen met de 20-jarige S.D. in een voertuig te Wintiwai. Toen hij merkte, dat de politie een achtervolging had ingezet, voerde hij zijn snelheid op en probeerde aan aanhouding te ontkomen. Hij bracht het voertuig op een gegeven moment voor een pand aan de Toemoekhoemakstraat tot stilstand en vluchtte te voet verder.

D. nam het stuur over en probeerde met het voertuig weg te komen. Zij werd door leden van RBT Midden klemgereden en aangehouden. Het gebied werd door agenten uitgekamd en de verdachte N. werd gesignaleerd. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten, waarna er gericht werd geschoten. N. werd daarbij geraakt in een bovenbeen. Per ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waar hij onder politiebewaking is opgenomen.

Het vermoeden bestaat, dat de informatie met betrekking tot de aanhouding van N., alias Gentle, zijn kompanen had bereikt. Vier van ze waren in een woning te Ephraimzegen bijéén gekomen. De politie viel die woning binnen, maar de 33-jarige M.D. zag kans in een auto te stappen en weg te komen. Hij werd vervolgens door agenten achterna gezeten. De man werd na waarschuwingsschoten geraakt in zijn rechterbeen en moest zijn vlucht in de Indira Gandhiweg staken en werd in de boeien geslagen. Na medische behandeling werd hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

In het voertuig van D. trof de politie een dubbelloops jachtgeweer, maskers, messen, handschoenen, een aantal scherpe 9 mm patronen en een aantal mobiele telefoons aan. Gebleken is, dat het jachtgeweer bij één van de overvallen te Kasipora is buitgemaakt. De benadeelde heeft het jachtgeweer positief herkend als de zijne.

In de auto van N. heeft de politie een loop van een jachtgeweer aangetroffen, een aantal scherpe hagelpatronen, maskers, handschoenen, houwers, een aantal mobiele telefoons en een handbijl. Beide voertuigen en alle andere zaken zijn in beslag genomen.

Alle aangehouden verdachten zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten