zaterdag 1 augustus 2020

Purple TV (kanaal 12.5) per direct uit de lucht gehaald

Telecommunicatie Autoriteit Suriname: 'De NDP heeft geen vergunning'


Purple TV (kanaal 12.5) is vrijdagavond uit de lucht gehaald in opdracht van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS). De NDP blijkt geen vergunning te hebben. 

Clairy Linger van de NDP beweert op Starnieuws, dat nooit gezegd is dat er een vergunning nodig was. Via ATV is 12.5 gehuurd en al die tijd was Purple TV zonder problemen in de lucht. Om negen uur zou een interview worden uitgezonden met NDP-voorzitter Desi Bouterse.

Linger zegt dat elke maand aan ATV wordt betaald. Er werd van uitgegaan dat  geen aparte vergunning nodig was, omdat dat nooit ter sprake is gekomen. Vrijdagavond werd zij via Telesur gebeld met de mededeling dat de zender uit de lucht gaat.

'Wij gaan maandag gelijk een vergunning aanvragen', zegt Linger. Zij heeft niet eerder van Telesur gehoord dat er een aanmaning was, 'anders zouden wij een vergunning aanvragen'. De reden van het abrupte stopzetten is niet gegeven, zegt Linger. Het zal haar echter niet verbazen als het te maken heeft met het interview dat uitgezonden zou worden.

Het interview werd uitgezonden via SBS op 32.1 en 32.2 en via Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten