vrijdag 31 juli 2020

Nieuwe, dure dienstauto AZP-directrice in schril contrast met financiële situatie gezondheidszorg

Claudia Redan rijdt rond in een Ford Everest van US$ 56.500...


Volgens het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 31 juli 2020, rijzen sinds het aantreden van de regering Santokhi/Brunswijk als paddenstoelen uit de grond, de vele misstanden die zich de afgelopen tien jaren hebben voltrokken tijdens de twee regeringen Bouterse. 

In de rij van de vele uitgaven circuleert thans op social media de koopovereenkomst die de directrice van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Claudia Redan, heeft gesloten met het bedrijf SEMC voor de aankoop van een splinternieuwe auto ter waarde van US$ 56.500. Het verschuldigd bedrag inclusief rente geschiedde met een eerste aanbetaling van US$ 30.000 en een maandelijkse aflossing van US$ 1.203,54 gedurende een periode van 24 maanden.

Terwijl er een schrijnend tekort is aan medicamenten, medische verbruiksartikelen en de achterstallige betalingen van de verzekeraars, heeft de directrice van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo prioriteit gegeven om de schaarse valutacomponenten aan te wenden voor de koop van een nieuw dienstvoertuig, Ford Everest.

De financieel-economische crisis treft de Surinaamse gezondheidszorg op verschillende fronten tegelijk. Chirurgische ingrepen worden uitgesteld, omdat er niet genoeg materiaal voorradig is. De medische specialisten van de ziekenhuizen hebben eerder hun bezorgdheid geuit over de dreigende tekorten aan essentiële medicamenten. Ook het AZP heeft toen een noodkreet geuit over de gezondheidszorg.

Hier rijst dan ook de vraag of de Raad van Commissarissen (RvC) haar goedkeuring heeft gegeven voor de aankoop van dit voertuig. Is deze RvC ook niet op de hoogte? Wederom wordt het Surinaamse volk de dupe van oneigenlijke bestedingen van onze belastinggelden. Welke is de volgende beerput die wordt opengetrokken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten