vrijdag 31 juli 2020

Colombiaanse vice-presidente Ramírez trekt rechtszaak tegen Britse journalist terug

Ramírez: 'Persvrijheid en verdedigen van eigen eer onvervreemd- bare rechten in democratie'

Jeremy McDermott van Insight Crime berichtte over link tussen verdachte drugshandelaar en Ramírez' man


De Colombiaanse vice-presidente Marta Lucía Ramírez heeft een smaadrechtszaak ingetrokken tegen de Britse journalist Jeremy McDermott, die werkt voor onderzoeksjournalistieke nieuwssite Insight Crime.

McDermott beschreef eerder dit jaar een link tussen een verdachte drugshandelaar en Ramírez' man. De vice-presidente begon daarop een rechtszaak wegens smaad, maar komt daar nu op terug.

Ze noemt het verdedigen van haar goede naam de voornaamste aanleiding, maar trekt de aanklacht in. Ramírez noemt zowel persvrijheid als het mogen verdedigen van de eigen eer 'onvervreemdbare rechten' in een democratie.


Er was binnen Colombia veel kritiek op het handelen van de vice-presidente.

In de aanklacht werd niet geduid op welke wijze McDermott smadelijk zou zijn geweest - maar er werd wel verwezen naar het stuk waarin werd geschreven over banden tussen Ramírez’ man en de vermeende drugshandelaar.


McDermott had voor de zaak werd ingetrokken al gezegd achter zijn berichtgeving te staan en niets te zullen intrekken. Hij stelde verder Ramírez ruim de gelegenheid voor wederhoor te hebben geboden..


(Suriname Mirror/VillaMedia/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten