maandag 13 juli 2020

Franse president Macron feliciteert president-elect Santokhi

(Bron foto: Twitter)
Marcon hoopt op nieuwe impuls aan grensover- schrijdende samenwerking


De Franse president Emmanuel Macron heeft maandag 13 juli 2020 in zijn onderstaande felicitatieboodschap aan president-elect Chandrikapersad Santokhi, de hoop uitgesproken, dat er een nieuwe impuls wordt gegeven aan de heroprichting van 'onze grensoverschrijdende' samenwerking. 


Macron schrijft, dat de gedeelde grens Suriname en Frankrijk tot natuurlijke partners maakt. !'De afbakening is voor onze twee staten van fundamenteel belang. Wij zullen ook onze relatie kunnen verdiepen op het gebied van justitie en politie, die u tijdens uw vorige overheidsfuncties graag had willen stimuleren.'

Macron is ervan overtuigd, dat de bilaterale relatie onder het presidentschap van Santokhi zich zal blijven ontwikkelingen tot groot voordeel van de vriendschap die de twee landen verenigt.

'Onze samenwerking, met name tussen Suriname en Frans-Guyana, is al in meerdere gevallen vruchtbaar gebleken op gebieden zoals gezondheid.'

De Franse president stelt in het vooruitzicht, dat de samenwerking zeker zal worden versterkt met de inzet van 'onze twee landen die voorstander zijn van het behoud van het Amazonewoud en de uitdagingen van illegale goudwinning willen aangaan, met respect voor mens en milieu'.

Hij stelt voor dat het gezamenlijke werk met name zou kunnen worden ontwikkeld binnen het kader van de Alliantie voor het behoud van tropische bossen, geïnitieerd door Frankrijk met verschillende partners in 2019, en waarin Suriname zijn plaats zal innemen. In het bijzonder hoopt Macron dat beide landen kunnen samenwerken in een multilateraal kader van de uitdagingen 'van onze tijd' en in het bijzonder de bevordering van de mensenrechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten