maandag 1 juni 2020

Kritiek klinkt in Colombia op komst van zo'n 800 Amerikaanse soldaten

Militairen moeten drugshandel bestrijden, zonder goedkeuring van Senaat...


De komst van ongeveer 800 Amerikaanse soldaten in Colombia die naar verluidt de drugshandel zouden bestrijden zonder de goedkeuring van de Senaat, heeft tot afwijzing geleid in het land als gevolg van het schenden van het definitieve vredesakkoord. 

In die zin gaf de inheemse senator van het NASA-volk, Feliciano Valencia, op Twitter aan, dat de soevereiniteit van Colombia niet mag worden overgedragen aan een vreemde natie voor zijn militaire plannen, waardoor het Colombiaanse grondgebied de basis wordt van haar operaties.



Evenzo benadrukte de leider van de uitgestorven guerrilla organisatie FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia), Rodrigo Londoño, dat voor de uitvoering van punt vier en punt één van de definitieve overeenkomst die in Havana, Cuba, voor vrede is bereikt, het Amerikaanse leger op Colombiaanse bodem niet nodig is.


De FARC-partij merkte op dat 'het rottend rijk, dat zijn volk aan de poorten van het Witte Huis heeft, een oorlog in Colombia en Venezuela wil veroorzaken. Laten we niet toestaan ​​dat bloedingen uitlopen, zodat ze onze rijkdom kunnen wegnemen en ons land kunnen behouden'.



Amerikaanse soldaten die maandag  1 juni 2020 in het land aankomen, gaan in quarantaine en worden vervolgens overgeplaatst om het hoofdkwartier van de Joint Task Forces Hercules (Tumaco), Vulcano (ten noorden van Santander), Omega (Meta) en de drugshandelbrigade te ondersteunen, waar ze gedurende vier maanden zullen zijn.

Het congres keurde het verblijf van de Amerikaanse troepen in Colombia niet goed en de bevolking hoorde erover in een persbericht van de ambassade van het land in Bogota.

(SNOOP Suriname/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten