maandag 1 juni 2020

Gebied Asisikriki vanwege mogelijke uitbraak afgesloten

12e Covid-19 besmette persoon is enkele dagen op kleinschalige goudzoekers- faciliteit te Asisikriki geweest


Het gebied te Asisikriki is afgesloten. De man die onlangs als de 12e Covid-19 besmette persoon is genoteerd is enkele dagen op een kleinschalige goudzoekersfaciliteit aldaar geweest, waarna het ministerie van Volksgezondheid besloot met twee helikopters een team van deskundigen naar het gebied te dirigeren om daar een volledige screening te doen van de mensen aldaar. Dit meldt het ministerie maandagmiddag 1 juni 2020.

Het team van het ministerie van Volksgezondheid dat vrijdag het gebied heeft aangedaan, heeft volgens infectieloog dokter Stephen Vreden wel een aantal mensen met lichte klachten gezien. Er is volgens hem kennelijk een uitbraak van Covid-19 en om te voorkomen dat mensen uit het gebied vertrekken, wordt dit afgesloten. Het team is zondag in de stad teruggekeerd.

Dokter Vreden zegt, dat men te Asisikriki niet meteen een bron van infectie heeft kunnen vinden. Er is wel een aantal mensen geswabt, waarbij er keel-neusuitstrijkjes zijn afgenomen. De resultaten van deze swabs zijn vooralsnog niet bekend.

In elk geval is het de bedoeling, dat indien er positieve gevallen zijn, die mensen uit het gebied worden gehaald. 'Het is ook zeker de bedoeling om voorlopig te voorkomen dat mensen uit dat gebied vertrekken, want er is daar kennelijk een uitbraak en om te voorkomen dat men naar andere plekken gaat, wordt dat gebied afgesloten.'

Vreden benadrukt, dat iedere keer dat zich een nieuw geval voordoet, geprobeerd wordt te achterhalen vanwaar die persoon komt alsook waar hij geïnfecteerd is geraakt. Vervolgens wordt onderzocht met welke personen er contact is geweest zodat die of in quarantaine worden gezet of wordt nagegaan of zij klachten hebben die een onderzoek op het Covid-19 coronavirus rechtvaardigen.

De infectieloog legt uit, dat het team van Volksgezondheid naar het gebied is afgereisd om mensen daar te onderzoeken en vooral ook te ondervragen, omdat de autoriteiten niet alleen willen weten wie ziek was, maar ook wie vanwaar is gekomen. Op dit moment wordt vooral rekening gehouden met import van Covid-19 vanuit Brazilië, aangezien daar een enorme uitbraak gaande is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten