maandag 4 mei 2020

Lesley Winter nieuwe regeringscommissaris bij Centrale Bank

Winter volgt Vijay Kirpalani op die per 19 april is vertrokken


Lesley Winter is door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën benoemd als regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hij volgt Vijay Kirpalani op die per 19 april om persoonlijke redenen zijn functie heeft neergelegd. 

Volgens Starnieuws op maandag 4 mei 2020 heeft Hoefdraad Winter met terugwerkende kracht benoemd tot 19 april. De benoeming is per brief gedateerd 30 april meegedeeld aan de leiding en de Raad van Commissarissen van de CBvS. Over zijn benoeming zijn geen officiële mededelingen gedaan aan de samenleving.

Volgens berichten op social media was Winter enkele jaren geleden directeur van Luchthavenbeheer. Hij werd ontslagen, omdat hij 17 miljoen Amerikaanse dollar niet kon verklaren. Winter is levenspartner van de directrice van het Bureau Staatsschuld Adelien Wijnerman, oud-minister van Financiën. Winter was directeur Financiën....

De koersontwikkeling is een van de voornaamste problemen van de CBvS. Ondanks de nieuwe 'valutawet' is er sprake van vier koersen. De CBvS moet vaststellen wat de nieuwe richtkoers wordt. Nu is de officiële koers Srd 7,52, maar deze geldt in principe alleen nog voor import van brandstof en medicamenten. De koers op straat is Srd 14,50 voor de US$. De banken hanteren een koers van boven de Srd 10 en de cambio's Srd 9,50 voor de US$.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten