zaterdag 18 april 2020

Strei! woedend over gewelddadige inval in woning Assemblee-kandidaat Rodney Cairo

Opdracht voor inval zou zijn gekomen uit Directoraat Nationale Veiligheid


Rodney Cairo, militair en kandidaat van Strei! op nummer 2 in Paramaribo voor de verkiezingen op 25 mei, heeft aangifte gedaan bij de politie van een inval in zijn woning donderdag om 03.00 uur. Dit bericht Starnieuws zaterdag 18 april 2020.

Strei!-voorzitster Maisha Neus heeft op Facebook vrijdagavond de aandacht gevraagd van de samenleving voor deze zaak. Zij eist dat er een grondig onderzoek komt.

Uit camerabeelden blijkt dat de inval werd gepleegd door vier in zwart geklede, gemaskerde en zwaarbewapende mannen. De politie is verwittigd, maar op de beelden is te zien dat zij uiteindelijk niet ingrijpt.


De opdracht voor de inval zou zijn gekomen uit het Directoraat Nationale Veiligheid. Cairo werd tijdens deze inval hardhandig aangepakt, deelt Neus mee in een persbericht.



Hij werd een aantal uren gegijzeld en vertoonde daarna enkele schrammen, de rechterzijde van zijn gezicht was opgezwollen en hij vertoonde blauwe plekken. Cairo had rode striemen aan beide handen ter hoogte van de polsen en hij klaagt nu nog over pijn aan zijn lichaam.

Bij deze inval hebben de invallers zijn mobiele telefoons waar bewijsmateriaal tegen enkele personen op was en wat legitimatiedocumenten, in beslag genomen, zonder zijn toestemming. Dit alles is bij proces-verbaal vastgelegd door de politie.

Strei! zegt in shock te zijn en neemt dit voorval bijzonder serieus. 'Wij hebben hierop met Cairo uitvoerige gesprekken gevoerd, temeer omdat er naar zijn persoon ernstige bedreigingen zijn geuit die gerelateerd waren aan zijn politieke carrière. De huidige verklaringen van Cairo zelf geven ons geen enkele aanleiding om hem terug te trekken als Assemblee-kandidaat van Strei! bij de komende verkiezingen', zegt Neus.



Naar aanleiding van dit voorval zal procureur-generaal Roy Baidjnath Panday worden aangeschreven met het verzoek deze zaak grondig te onderzoeken en zo te achterhalen hoe dit heeft kunnen plaatsvinden in een democratische rechtsstaat. De informatie met bewijsstukken wordt gedeeld met de samenleving.

Het is Starnieuws nog niet gelukt om een reactie te krijgen van de directrice Nationale Veiligheid, Danielle Veira, en korpschef Roberto Prade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten