zaterdag 18 april 2020

Deel van pensioengerechtigden heeft pensioen nog steeds niet ontvangen

Sommige banken hebben de gelden alvast voorgeschoten


Een groot deel van de pensioengerechtigden heeft het pensioen nog steeds niet ontvangen. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft nog geen overmaking gedaan naar de banken, aldus Starnieuws zaterdag 18 april 2020.

Het ministerie van Financiën had aan directeur Michael Miskin van Pensioenfonds Suriname meegedeeld, dat de opdracht voor overmaking reeds verstrekt is aan de CBvS.

Veel pensioengerechtigden zijn aangewezen op hun pensioen en AOV. Doorgaans wordt stipt op de 15e van de maand de overmaking gedaan. Sommige banken hebben de gelden alvast voorgeschoten. Hierdoor heeft een deel van de gepensioneerden wel de beschikking over het geld.

De storting door de overheid via de CBvS heeft nog niet plaatsgevonden op de rekening van het Pensioenfonds Suriname bij De Surinaamsche Bank. Het is niet verwachtbaar dat in het weekend de mensen de beschikking krijgen over de gelden. Indien de overheid het geld overmaakt, moet de verwerking nog plaatsvinden.

Veel gepensioneerden hebben hun ongenoegen geuit over de late uitbetaling. Gehoopt wordt dat maandag de betaling in orde is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten