maandag 9 maart 2020

Twee auto’s in brand gestoken op erf voor woning in zijstraat Vierkinderenweg, district Wanica

Brandweer weet te voorkomen dat het vuur overslaat naar de woning


Waterkant.net bericht vandaag, maandag 9 maart 2020, dat twee auto’s  gisterochtend rondkwart over twee in brand zijn gestoken op een erf voor een woning aan de Barsati Harrypersadweg, een zijstraat van de Vierkinderenweg in het district Wanica. Een van de voertuigen is compleet verwoest door de brand en de andere heeft enorme brandschade opgelopen. De voorzijde van de woning heeft schroeischade opgelopen.

De bewoner was in de woonkamer toen hij plotseling een knal hoorde. Hij besloot een kijkje buiten te nemen en zag toen dat de twee voertuigen, die voor de woning geparkeerd waren, in brand stonden. De bewoner schakelde meteen het Command Center in, die de politie en manschappen van het Korps Brandweer Suriname alarmeerde. De brandweer was gauw ter plaatse en heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning.

Op camerabeelden van de woning is te zien, dat twee mannen met elk een jerrycan in hun hand op het erf komen en naar de auto’s lopen. Beide auto’s werden toen overgoten met een vloeistof, vermoedelijk gasoline uit de jerrycans, en in brand gestoken.

Volgens de huiseigenaar heeft zijn familie de afgelopen twee jaar heel veel meegemaakt. Zo is zijn neefje, die in de zelfde straat woonachtig was, 18 maanden geleden doodgeschoten. In dezelfde periode was ook gepoogd hem thuis te beroven. Aan zijn auto en huis zijn vernielingen aangebracht. Dit jaar is ook een ander neefje van hem vermoord en vervolgens gedumpt in een goot.

De recherche Regio Midden van het Korps Politie Suriname is belast met het verdere onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten