zaterdag 1 februari 2020

Drie personen met valse paspoorten aangehouden op J.A. Pengelluchthaven

Ghanees, een Chinees en een Haïtiaan opgepakt


Aangezien het de laatste tijd veel voorkomt dat reizigers met valse paspoorten via de J.A. Pengelluchthaven willen afreizen naar het buitenland, zijn de controles daar aangescherpt. Dit resulteerde afgelopen maand in de aanhouding van drie personen, zo bericht het Korps Politie Suriname vandaag, zaterdag 1 februari 2020. Het gaat om een Ghanees, een Chinees en een Haïtiaan. 

De 35-jarige Ghanees A.E. werd woensdag 15 januari aangehouden. Hij wilde met een Mexicaans paspoort op naam van A.Y. afreizen. De man heeft bekend met een vals paspoort te reizen.  Hij bleek ook illegaal in het land te verblijven en is op grond hiervan de volgende dag het land uitgezet.

Ook een man van Chinese komaf, die veel ouder leek dan de persoon op de foto in het paspoort met de naam W.G.(22 ), werd betrapt op het reizen met een vals paspoort. Hij zou afreizen naar Brazilië. De man heeft boven zijn linker oog een opvallend litteken, terwijl de persoon op de foto in het paspoort daar geen litteken heeft.

In het derde geval gijpng het om een Haïtiaanse man die met een Frans paspoort op naam van de 26-jarige B.E. wilde vertrekken naar Nederland. Deze Haïtiaan viel door de mand, omdat hij donkerkleurig is, terwijl de persoon op de foto in het paspoort lichtkleurig is. Hij ontkende af te willen reizen met een vals paspoort en beweerde al vier jaren woonachtig te zijn in Frans-Guyana en dat hij daar het paspoort heeft verkregen om via Suriname af te reizen naar het buitenland.

Zowel de Chinees als de Haïtiaan zijn aangehouden en voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide vreemdelingen ingesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten