donderdag 23 januari 2020

Belfort (ABOP): 'De mensen zijn gedwongen en bedreigd om naar het plein te komen'

'Mensen die potentiële dreiging zijn voor Bouterse probeert hij belachelijk te maken'

'Ik heb een visie en ik heb mensen achter mij, ik ben geschikt om president te worden'


ABOP-parlementariër Edward Belfort is niet onder de indruk van het aantal mensen dat gisteren naar het gerechtsgebouw is gegaan voor de behandeling van de verzetzaak van Bouterse bij de Krijgsraad tegen zijn veroordeling tot 20 jaar cel in het 8 decemberproces. NDP'ers wilden hun voorzitter massaal steunen.

'De mensen zijn gedwongen en bedreigd om naar het plein te komen', zegt het oppositielid vandaag, donderdag 23 januari 2020, in de Ware Tijd.

Ook de toespraak van Bouterse op het Onafhankelijkheidsplein, waarbij hij zoals gewoonlijk oppositieleden flink op de korrel nam, laat hem koud. Zonder zijn naam te noemen - 'Yu abi wan siki man in Assemblee ... mi no sabi fa a nen' - zei de NDP-leider, dat ook Belfort president wil worden.

'Ik heb geen woorden over voor een veroordeelde moordenaar', aldus de ABOP'er, in het kabinet Bouterse-I nog minister van Justitie en Politie.

'De mensen die een potentiële dreiging zijn voor hem probeert hij belachelijk te maken, maar het lukt niet bij mij. Ik heb de hoogste onderwijsinstelling van het land met succes afgerond. Welke school heeft hij afgerond? Ik heb een visie en ik heb mensen achter mij. Ik ben geschikt om president te worden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten