woensdag 4 december 2019

VHP gaat aan de slag met landelijk voetbalschool-project

Als pilotproject gaat VHP een voetbalschool opzetten te Albina


Diaspora ondernemers hebben maandag een voetbalschool projectdossier aangeboden aan VHP voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Hij bedankte de diaspora ondernemers dat zij bereid zijn jongeren te helpen bij hun verdere ontwikkeling in de maatschappij. Investeren in de jeugd en talenten is een onderdeel van het integraal beleid van de VHP. De voetbalschool zal een landelijk karakter hebben, aldus de partij in een vandaag, woensdag 4 december 2019, uitgebracht persbericht.

De VHP-voorzitter gaf aan, dat dit projectdossier wordt opgenomen in het wederopbouwplan na verkrijgen van regeerverantwoordelijkheid.

Santokhi is ervan overtuigd, dat de jeugd de sleutel is voor het bereiken van maatschappelijke groei. De jeugd heeft immers de toekomst. De VHP-voorzitter zegt, dat er veel talent aanwezig is, 'we moeten een plan en beleid erop loslaten'.

Als pilotproject gaat de VHP een voetbalschool opzetten te Albina in het district Marowijne, welke als voorbeeld zal dienen voor heel Suriname. Voor het bereiken van dit doel zijn er vele opties. De beste weg tot de kinderen is de weg van sport en wel de sport die in de verschillende districten leeft, namelijk de voetbalsport. Door de jeugd te ondersteunen om hun (voetbal-) talenten te ontwikkelen kan de jeugd werken aan haar toekomst en daarmee de toekomst van Suriname.

'Ontwikkelen van voetbaltalent, waarom? Om de jeugd beter te kunnen vormen en talenten te ontwikkelen, is het van belang dat op een gestructureerde en kwalitatief goede manier (door middel van een bewezen methodiek) te doen. Het is alom bekend dat voetbal verbroedert, leert samenwerken, vergroot doorzettingsvermogen en verhoogt discipline. Dit voetbalproject zal de jongeren een betere basis geven voor verdere ontwikkeling in de maatschappij. Door begeleiding en ondersteuning krijgen talenten de mogelijkheid om zich te ontplooien en hun dromen na te jagen in de voetbalsport.'

Een bijkomstig voordeel is, dat beoefening van sport hand in hand gaat met een gezondere levensstijl en ervoor zorgt dat de jongeren ‘van de straat’ blijven.

Voor ouders van de jeugd is de toekomst erg belangrijk, gezien de toekomst van Suriname gelijk staat aan de toekomst van hun kinderen. Hierin zijn mogelijkheden waar kinderen naartoe kunnen om te werken aan hun toekomst binnen en buiten sport cruciaal om te slagen in het leven. Doordat de jeugd bezig is met het ontwikkelen van haar talenten door iets te doen wat zij erg leuk vinden, betekent dat de aantrekkingskracht van 'ongewenste' verleidingen minder wordt. Zo zullen kinderen het beter doen op school en daardoor het beter doen in de maatschappij.

'Als de jeugd het beter doet in de maatschappij betekent dit automatisch dat Suriname het als geheel het beter gaat doen en samen zal groeien met haar jeugd. De VHP is niet alleen een politieke organisatie, maar ook een sociaal-maatschappelijke organisatie.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten