maandag 2 december 2019

'Peru is klaar om uranium te gaan winnen in de zuidelijke Puno-regio'

Escalera-Lituania-Condorlit project. (Azincourt Energy)
'Het land is goed uitgerust om op verantwoorde wijze het radioactieve mineraal te exploiteren'


Een vertegenwoordigster van het Peruaanse ministerie van Energie en Mijnbouw zei afgelopen weekend dat het land klaar is om uranium te gaan ontginnen in de zuidelijke Puno-regio. 

Tijdens een workshop over uraniumwinning gericht op personeel van de openbare dienst, zei Martha Vásquez, hoofd van de divisie Mijnbeheer bij het ministerie (Dirección de Gestión Minera del Ministerio de Energía y Minas), dat het land goed is uitgerust om op verantwoorde wijze het radioactieve mineraal te exploiteren.

'Met de informatie die tijdens deze workshop wordt gedeeld, kunnen we de technische vereisten analyseren en beoordelen voor de ontwikkeling van de verschillende fasen die nodig zijn om uranium te ontginnen', zei Vasquez. 'Deze fasen zijn de milieubeoordeling, de autorisatie om te beginnen met winningsactiviteiten en de lopende inspecties door regelgevende instanties.'


Tijdens de bijeenkomst werkten meer dan 50 deelnemers van verschillende overheidsniveaus samen met het ministerie en het Instituto Peruano de Energía Nuclear (IPEN) om de technische normen en voorschriften vast te stellen die de mijnbouwactiviteiten in uranium zouden moeten begeleiden.

Ze hebben ook een aantal richtlijnen opgesteld met betrekking tot het milieubeoordelingsproces, waarin wordt beschreven hoe een goede exploitatie, exploratie, verrijking en opslag eruit moet zien.

Het evenement van dit weekend vond plaats in de context van het Canadese Azincourt Energy die onlangs een definitieve overeenkomst heeft bereikt voor de acquisitie van drie uranium-lithium-exploratieprojecten in het Picotani vulkanische veld, dat zich bevindt tussen de provincies Carabaya en San Antonio de Putina in Puno.

Het Escalera-Lituania-Condorlit-project beslaat een gecombineerd gebied van 7.400 hectare aan exploratiedoelen voor vulkanisch gehost supergene / oppervlakte-uranium en lithium op het Picotani-plateau. Volgens het Canadese mijnbouwbedrijf hebben historische monsters waarden tot 6.812 ppm uranium (parts per million) opgeleverd.

Vlakbij, ongeveer 100 kilometer naar het noordwesten, werkt een ander Canadese mijnbouwbedrijf ook aan de exploitatie van Peruaans uranium. Het in Toronto gevestigde Plateau Energy Metals ontwikkelt het Macusani-project.



(Suriname Mirror/Mining.com/MercoPress)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten