zondag 1 december 2019

'Grasbranden kunnen fataal zijn voor geotextiel onder de Zeedijk in Nickerie'.

(Bron foto: Zeedijk Resort Nickerie)
'Dit plastic materiaal kan tot bodem afbranden waardoor verzakkingen kunnen optreden'


'Grasbranden kunnen fataal zijn voor het geotextiel onder de Zeedijk in Nickerie. Dit plastic materiaal kan tot aan de bodem afbranden waardoor er verzakkingen kunnen optreden op de dijk', aldus Yamesh Angoelal, coördinator van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie in Nickerie, zondag 1 december 2019 in de Ware Tijd. 

Hij heeft nog geen verzakkingen gezien, maar waarschuwt uit voorzorg.


Angoelal zegt dat bezoekers bij het verlaten de dijk vaak het droge gras in brand steken. Door optreden van de Sectie Waterkering van het ministerie en de brandweer is de schade tot nu toe beperkt gebleven.

'Bij recente inspectie is gebleken, dat in de afgelopen weken tweehonderd vierkante meter grasgrond brandschade heeft opgelopen.' Recent is brand gesticht op de kruising van de Vuurtoren- en Adboelganieweg langs de dijk. Angoelal wijst erop dat de zeedijk het noordwestelijk deel van Nickerie beschermt en dat brand fatale gevolgen kan hebben.

De dijk houdt het zeewater tegen, waardoor wordt voorkomen dat het naar de duizenden hectare rijstarealen en bewoond gebied stroomt.

'Indien bezoekers merken dat er op de zeedijk brand is, kan dat aan de politie worden doorgegeven.' Daders kunnen worden bestraft met een boete.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten