maandag 25 november 2019

Strei! zendt brief naar Oppenheimer Funds Inc. 'in belang economische stabiliteit Suriname'

'Regering Bouterse behartigt al 9 jaar niet belangen Surinaams volk'


Strei! heeft 19 november 'in het belang van de economische stabiliteit van Suriname' onderstaande brief naar Oppenheimer Funds Inc. verzonden om haar ongenoegen te uiten over de voorwaarden waartegen de regering Bouterse een lening van US$ 150 miljoen wil aangaan.

Eerder had de VHP ook een brief naar de management board van Oppenheimer verzonden, om te ageren op de moordende condities van deze lening.



'Geheel onterecht bestempelen exponenten en sympathisanten van de huidige regering deze daad als een a-nationale opstelling. Men vindt dat oppositiepartijen geen stem of invloed mogen hebben tegen de omstreden plannen waarmee deze regering ons land al jaren mee confronteert. Wij van STREI! zijn echter van mening dat juist deze regering zich al 9 jaar a-nationaal opstelt.

Enkele redenen waarom wij van STREI! van mening zijn dat deze regering al 9 jaar niet de belangen van het Surinaams volk behartigt:
- al 9 jaar heeft Suriname geen ambassadeur in Nederland waar de grootste groep diaspora woonachtig is. Vanwege een persoonlijke vete met de Nederlandse justitie verkiest de heer Bouterse om de banden met Nederland desnoods te bevriezen en daardoor het leven van duizenden Surinamers aan beide kanten van de oceaan te bemoeilijken. Is dat een nationale opstelling?
- door een onbedwingbare zucht naar leningen vanwege ondeskundigheid economisch beleid en wijdverspreide corruptie bij de overheid, dreigt Suriname een vazal staat te worden van China, Rusland en andere twijfelachtige landen die klaar staan om voordeel te halen uit de zwakke onderhandelingspositie van Suriname. Is dat een nationale opstelling?
- door hele groepen Surinamers als vijanden te bestempelen omdat men kritisch is door de wanorde en de armoede die gecreëerd wordt door deze regering. Is dat een nationale opstelling.
- sinds het aantreden van deze regering is men na het opmaken van onze nationale reserves bij de centrale bank, alleen maar bezig met het aangaan van ondoorzichtige leningen om het begrotingstekort aan te vullen. Het verwezenlijken van productie verhogende maatregelen geniet geen prioriteit om het leven voor elke Surinamer te verbeteren.
- het verdelen van pakketten alleen onder de aanhangers van de NDP, in plaats van duurzaam sociaal beleid voor elke min of onvermogende Surinamer te voeren, is ook niet bepaald een daad van nationale eenheid te noemen.
- Het uitgeven aan gronden aan buitenlanders, terwijl het eigen volk tientallen jaren moet wachten op een beschikking kan ook niet onder de noemer van een nationale opstelling geplaatst worden.
- met het aangaan van diverse miljoenen leningen met zeer onvriendelijke afbetalingsvoorwaarden ten laste van de Surinaamse belastingbetalers, ondanks de al zeer penibele economische situatie van Suriname, is niet bepaald een daad van nationale opstelling te noemen.

Recent heeft Fitch weer bevestigd waar STREI! al weken voor waarschuwt; namelijk dat Suriname een down grade van haar kredietwaardigheid te wachten staat, met het onverantwoordelijk wijzigen van de wet op staatsschuld en nu het aangaan van een woekerleningen bij louche krediet verstrekkers om het vernietigend overheidsbeleid te blijven continueren.

Als er een persoon in Suriname moet worden aangewezen met een a-nationale opstelling is dat wel de president van Suriname. Het walgelijk zwaaien en juichen met NDP vlaggen bij elke oplevering van een klein bruggetje of asfaltering van een straatje is een zeer a nationale uiting. Het is de plicht van elke regering om voor deugdelijke infrastructuur te zorgen, omdat er belasting wordt betaald aan de regering om dat te doen.

Het beschuldigen van andere politieke partijen van een a-nationale opstelling, omdat men wel de belangen van de totale Surinaamse gemeenschap bewaakt is juist een vaderlandslievende opstelling en een ieder die anders beweert is bezig met misleiding van het Surinaamse volk.

Peter M. Wolff
STREI!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten