maandag 21 oktober 2019

Keuken gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou gesloten

Inspectie ministerie van GMN constateert 'ongunstige hygiënische toestanden'

'Geheim inspectierapport van GMN maakt melding van kakkerlakken, muskieten en schimmel'


De keuken van de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) is afgelopen vrijdag door de Inspectie van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur gesloten. Reden hiervoor zijn aangetroffen ongunstige hygiënische toestanden, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 21 oktober 2019.

Raadsvrouwe Lizaima da Costa Gomez, die vaker opkomt voor de gevangenen van het SDKK, geeft aan dat in het ‘geheim inspectierapport van GMN’ over de keuken van SDKK melding wordt gemaakt van kakkerlakken, muskieten en schimmel. Volgens de advocate is de controle bij de gevangenis het directe gevolg van een controle twee dagen eerder bij de supermarkt Best Buy, waar veel vervallen producten, vuile vriezers en beschimmelde etenswaren zijn aangetroffen.

De gevangenis doet volgens Da Costa Gomez ook inkopen bij Best Buy.

'Het is al geruime tijd bekend dat beschadigde producten en producten waarvan de vervaldatum bijna verloopt, goedkoper wordt ingekocht door SDKK. Gebleken is dat er in de betreffende supermarkt vieze vriezers en beschimmelde etenswaren waren.'

De advocate wijst erop, dat dit niet de eerste keer is dat er onhygiënische omstandigheden zijn aangetroffen bij de gevangenis. Op 18 december 2018 heeft zij namens enkele gedetineerden een kort geding ingediend tegen het Land Curaçao om urgent iets te doen aan de ‘deplorabele situatie’ in de gevangenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten