zaterdag 21 september 2019

VHP-voorzitter Santokhi proclameert de Dag van Nationale Eenheid

VHP wil een Nationaal Museum voor de Surinaamse politiek en cultuur

(Bron foto:VHP)

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft de Dag van Nationale Eenheid, of Dag van Surinamers, vandaag, zaterdag 21 september 2019, geproclameerd, aldus Starnieuws. 

Op 21 september wordt de culturele rijkdom massaal en nationaal gevierd, als resultaat van verbroedering met eenheid. Deze dag valt samen met de Internationale Dag van Vrede. Dit voorstel deed Santokhi tijdens de conferentie over Nationale Verbroedering en Integratie: fundament voor duurzame harmonie, stabiliteit en groei in het Lalla Rookh-centrum.

'Laten we het voorbeeld zijn voor de regio en de wereld dat een bevolking, ongeacht achtergrond, cultuur, taal en erfenis, tolerant kan zijn en elkaar kan omhelzen als mens, als Surinamer, stelde Santokhi.



Op de conferentie kwamen diverse sprekers aan het woord, onder wie Gregory Rusland, voorzitter van de NPS.

Overige voorstellen die de VHP-voorzitter heeft gedaan, zijn:
- Het opzetten van een Nationaal Museum voor de Surinaamse politiek en cultuur, als inspiratie plaats om te bezinnen en te leren.
 - Het creëren van een Nationale Helden Park en een per district als een recreatieoord voor de bevolking, maar voornamelijk om ons allen te herinneren aan hetgeen door onze voorgangers is gedaan, opgeofferd om vandaag vrij en met opgeheven hoofd in het land te wonen en werken.

'En als deze regering deze initiatieven niet ondersteunt, dan zal het onderdeel worden van het bestuursprogramma van de volgende regering', stelde Santokhi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten