maandag 19 augustus 2019

Nieuwe korpschef Prade: 'We gaan criminaliteit flinke slagen toebrengen na ontvangst eerste forensische computer'

'Wie niet kijkt naar het groter belang, heeft een groot probleem met deze korpschef'


'Wie niet kijkt naar het groter belang, heeft een groot probleem met deze korpschef', zei hoofdcommissaris van politie Roberto Prade nadat hij vanochtend, maandag 19 augustus 2019, bij de Politie Academie aan de Commewijnestraat was geïnstalleerd als de 49e korpschef van het Korps Politie Suriname. Na een jaar en twee maanden in de waarnemende functie, is Prade vanaf vandaag officieel korpschef, zo schrijft Starnieuws.

President Desi Bouterse heeft de felicitaties overgebracht aan het Korps Politie Suriname in verband met de installatie van Prade als de nieuwe politiebaas, aldus het Nationaal Informatie Instituut. Het staatshoofd gaf aan, dat voor de nieuwe korpschef het een eervolle doch zware taak is om dit korps te begeleiden door een transformatieproces. Hierbij zal het korps zich steeds meer moeten aanpassen aan de specifieke eisen van deze tijd.

'Immers, de samenleving verandert continu. Evenzo, dient het korps mee te veranderen om ons als samenleving bij te staan ter voorkoming van misstanden en ter bescherming van de algehele orde', stelde de president.

Een van de belangrijkste taken van de politiechef zal zijn om het korps de samenleving te laten dienen in het bewaken van de menselijkheid. 'Ondanks de veranderende samenleving, we steeds meer beïnvloed raken door trends van buiten en hogere eisen stellen aan elkaar, zijn we ook nog steeds bekend met onze Surinaamse waarden en normen. Laten deze omgangsvormen van rechtvaardigheid en respect leidend zijn op het pad dat het korps zal gaan afleggen. Zorgt u ervoor dat uw korps te allen tijde onderdeel is van de oplossingen die wij nodig hebben, en niet van het probleem.'

Prade heeft met de installatie formeel het roer bij de politie van hoofdcommissaris Agnes Daniel overgenomen. President Bouterse bedankte Daniel voor de wijze waarop zij de politieorganisatie heeft geleid.

Prade heeft aangekondigd dat het korps de criminaliteit flinke slagen zal toebrengen als ze binnenkort haar eerste forensische computer ontvangt. 'En dat zullen we doen helemaal in eigen beheer', zei hij richting de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw.

In elk geval wil Prade het korps als een bedrijf leiden en ernaartoe werken het politiekorps zelfvoorzienend te maken. In elk geval heeft hij ook impopulaire maatregelen in het vooruitzicht gesteld, maar wat die zijn vermeldt Starnieuws niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten