zondag 9 juni 2019

Somohardjo (Pertjajah Luhur, PL): 'Alleen door samen te werken kunnen we het redden'

'We gaan samenwerken met allen die tegen het huidige beleid zijn'


De Pertjajah Luhur (PL) zal de komende dagen en weken intensief overleg voeren met gelijkgestemde partijen. Het is de bedoeling om heel gauw te komen tot een intentieverklaring. 'We hebben één gemeenschappelijke vijand: degene die Suriname verarmt', zei PL-voorzitter Paul Somohardjo gisteravond tijdens een goed bezochte structurenvergadering te Dessa, Lelydorp, aldus Starnieuws vandaag, zondag 9 juni 2019.

Op de vergadering waren ook aanwezig KTPI-leider Willy Soemita (Kerukunan Tulodo Pranatan Inggil), PDO-topman Waldi Nain (Partij voor Democratie en Ontwikkeling) en voorzitter John Nasibdar van Nieuw Suriname.

Somohardjo noemde de ABOP ook als één van de partijen waarmee overleg zal worden gevoerd. 'We zijn op dezelfde golflengte. We gaan een intentieverklaring tekenen voor een samenwerking, want alleen door samen te werken kunnen we het redden. We gaan samenwerken met allen die tegen het huidige beleid zijn', gaf de PL-voorzitter zijn structuren mee. Op 5 december, de verjaardag van de partij, moet al bekend zijn met wie de partij zal samenwerken. 'En ook met wie we gaan delen. We hoeven niet alles voor onszelf. We zijn bereid te delen. Maar het moet wel een rechtvaardige verdeling zijn.'

Tijdens de structurenvergadering werden vijf ressortbesturen geïnstalleerd, die van De Nieuwe Grond, Koewarasan, Lelydorp, Houttuin en Saramaccapolder. Binnenkort zal de installatie plaatsvinden van de overige ressortbesturen, dDomburg en Kwatta.

De structurenvergadering was in feite bedoeld als een voortzetting van de Satrya-beweging, die enkele maanden eerder was geïntroduceerd. Inmiddels hebben de satrya’s zich al als voorhoedestrijders aangemeld, maar volgens Somohardjo moet de partij thans geschikte ressortraads- en districtsraad-kandidaten scouten. 'We zoeken nu goede zaadjes die we daarna gaan planten en die moeten uitgroeien tot bomen die mooie vruchten dragen. We vragen daarom aan alle kernen die hier zijn om te solliciteren', luidde zijn oproep.

Vóór 31 oktober moeten alle belangstellenden hun namen hebben opgegeven. Dat betekent dat zij vier maanden de tijd hebben om te solliciteren. Daarna zal de partijleiding overgaan tot screening en selectie. Nagegaan wordt of degenen die zich hebben opgegeven in staat zijn om het volk goed te vertegenwoordigen. Op 5 december zullen de aspirant-kandidaten worden bekend gemaakt aan het volk. Zij moeten zich dan tot het uiterste moeten inzetten om bij de kandidaatstelling daadwerkelijk een plek op de lijst te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten