dinsdag 16 april 2019

Nog geen aanhouding in verkrachtingszaak waarin zoon minister Samsoedin verdachte zou zijn

Het horen van eventuele getuigen wordt voortgezet


In de zaak waarin aangifte van verkrachting is gedaan tegen vermoedelijk de zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer is nog geen aanhouding van een eventuele verdachte verricht. De afdeling Jeugdzaken geeft grote prioriteit aan deze zaak, zo schrijft de Ware Tijd dinsdag 16 april 2019 te hebben vernomen van bronnen bij het Korps Politie Suriname. 

Het horen van eventuele getuigen wordt voortgezet. Medisch onderzoek van het slachtoffer zou hebben uitgewezen, dat er sprake is geweest van vleselijke gemeenschap.

Niet alleen in het politiekorps, maar ook vanuit de samenleving wordt met argusogen gekeken hoe deze zaak wordt afgewikkeld. Ook in politieke kringen, met name de NDP, de politieke partij van de minister, houdt deze zaak de gemoederen bezig. De 40-jarige man zou zich in het politieverzorgingsgebied Lelydorp hebben vergrepen aan een 10-jarig meisje.

Door politieagenten is met verontwaardiging gereageerd na initiële rapportage, dat waarschijnlijk door politieke druk collega's zouden zijn belemmerd tot onderzoek over te gaan en deze zaak in de doofpot zou kunnen belanden. Deze kwestie werd onder de aandacht van de korpschef gebracht en ook de Surinaamse Politiebond volgt de ontwikkelingen op afstand.

Minister Samoedien heeft met klem weersproken, dat ze via een telefoontje met de politie van Lelydorp geprobeerd heeft het onderzoek te dwarsbomen. Ook heeft ze niet geprobeerd om de familie van het vermeende slachtoffer met een stuk grond om te kopen zoals wordt gesuggereerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten