zaterdag 27 april 2019

Minister Stephen Tsang ontvangt wereldreiziger Chen Yong uit Beijing, China

Chen maakt met zijn auto een wereldreis en doet Suriname als 83e land aan

(Bron foto: NII)

En, wie herinnert zich niet die sympathieke fietsende globetrotter Indiër Somen Debnath...


Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft wereldreiziger Chen Yong uit Beijing, China, vrijdag ontvangen. Chen maakt met zijn auto een wereldreis en doet Suriname als 83e land, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) zaterdag 27 april 2019.

Het is gebruikelijk dat in elk land waar Chen komt, een verklaring in zijn dagboek wordt getekend als bewijs van zijn aankomst in het land. Hij vroeg Tsang de verklaring in het Nederlands te schrijven.

In 2014 is Chen begonnen om door Alaska, Europa, Afrika en Azië met zijn auto te reizen en in augustus 2018 is hij gestart met de Amerika’s. Na Suriname zal hij doorreizen naar Frans-Guyana en Brazilië.

Hij gebruikt zijn voertuig om te kamperen. Het bezoek van Chen volgt op onder andere het bezoek van Juli Hirata uit Alaska, die alleen fietsend een wereldreis maakt door de 'Extremes of the America's'. Ze was onlangs in Suriname om te fietsen op Bakkie, Commewijne, en bracht op 12 april een bezoek aan de minister.

En, wie herinnert zich niet die sympathieke Indiër Somen Debnath die al sinds 2004 de wereld rondfietst met een boodschap en in augustus 2017 in Paramaribo was, zo berichtte Starnieuws destijds.
Sindsdien volgt Suriname Mirror hem en hij Suriname Mirror via Twitter. Inmiddels doorkruist Debnath de VS om ook daar aandacht te vragen voor zijn missie, aandacht voor de strijd tegen aids.





(Suriname Mirror/NII/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten